Γαλατόπιτα με μαρέγκα
Υλικά
- 4 φύλλα κρούστας
- 1 λίτρο γάλα
- 100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 250 γρ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
- Αλάτι
- 6 αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το σιμιγδάλι με τη μισή ζάχαρη και ρίχνουμε το γάλα ζεστό μέχρι να αρχίσει να βράζει. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο, το ξύσμα, το αλάτι και τους κρόκους ελαφρώς χτυπημένους.
Στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί τα φύλλα ενώ τα περνάμε με λιωμένο βούτυρο ανάμεσά τους με πινέλο. Περιχύνουμε με το μίγμα και το αφήνουμε να κρυώσει για να περιχύσουμε με τη μαρέγκα μας.
Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη, απλώνουμε πάνω από την κρέμα με κορνέ και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου μισή ώρα μέχρι να ροδίσει.
Καλή επιτυχία!
ΠΗΓΗ http://www.συνταγεσ.eu/index.php
Πηγή: http://www.συνταγες.eu
Πηγή: http://www.συνταγες.eu
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου