Σφακιανό στιφάδο!
Μία γνήσια παραδοσιακή γεύση για... αληθινούς γευσιγνώστες!
Υλικά:
- 1 κουνέλι
- ½ ποτήρι λάδι (μέχρι και 1 αν ανέχεστε τα λιπαρά φαγητά)
- 1,5 νεροπότηρο κρασί κόκκινο
- 1 φλιτζανάκι (του καφέ) ξίδι
- αλάτι
- 3-4 δαφνόφυλλα
- 5-6 γαρύφαλλα ολόκληρα
- 5-6 κόκκους πιπέρι
- 5-6 κόκκους μπαχάρι
- 7 - 8 κρεμμύδια μεγάλα
- μισό κιλό ντομάτες
- κόκκινο πιπέρι (γλυκό)
- ρίγανη
- κύμινο
- 5 σκελίδες σκόρδο
- Πλένουμε το κουνέλι, το κόβουμε σε μερίδες το στεγνώνουμε και το βάζουμε σε κατσαρόλα (με βαρύ πάτο) με το αλάτι και τα δαφνόφυλλα. Το αφήνουμε να τσιγαριαστεί (θα πάρει μια ελαφριά μυρωδιά καπνιστού). Ρίχνουμε τότε το λάδι, τα γαρύφαλλα, το πιπέρι και το μπαχάρι και το τσιγαρίζουμε να ροδίσει.
- Σβήνουμε με μισό νεροπότηρο κρασί και το αφήνουμε να σιγοβράσει και να πιει το ζουμί του.
- Βγάζουμε το κουνέλι από την κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια χοντροκομμένα. Αφού μαραθούν, αφήνουμε τα μισά στον πάτο της κατσαρόλας, βάζουμε από πάνω το κουνέλι και ρίχνουμε τα υπόλοιπα πάνω από το κουνέλι.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα ξεφλουδισμένη και τριμμένη, λίγο κόκκινο πιπέρι, ρίγανη, κύμινο, το σκόρδο, ένα νεροπότηρο κρασί και το ξύδι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοψηθεί (χωρίς να προσθέσουμε νερό, αν χρειαστεί συμπληρώνουμε κρασί).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου