Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Εύκολο τσιζκέικ

Εύκολο τσιζκέικ

Εύκολο τσιζκέικ
Ένα πολύ ωραίο γλυκό, ιδανικό για κέρασμα και σε βαπτίσεις ή πάρτυ, σερβιρισμένο σε ατομικά μπολ.
Υλικά
Για τη βάση
- 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
- 120 γρ. βούτυρο λιωμένο ή μαργαρίνη λιωμένη
Για την κρέμα
- 600 γρ. τυρί κρέμα
- 60 γρ. ζάχαρη άχνη
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Για την επικάλυψη
- 500 γρ. μαρμελάδα blueberry, φρούτα του δάσους, φράουλα ή άλλα της αρεσκείας μας
- 2 κ.σ. νερό
 
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Τρίβουμε στο μούλτι τα μπισκότα σε σκόνη και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Απλώνουμε το μίγμα σε φόρμα μετρίου μεγέθους με αποσπώμενα τοιχώματα ή πυρέξ πιέζοντας να γίνει συμπαγές. Ψήνουμε για 10-12 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ρίχνουμε σε μπολ το τυρί, τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με κουτάλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Αδειάζουμε το μίγμα πάνω από τη βάση μπισκότου και ισιώνουμε την επιφάνεια με σπάτουλα για να γίνει λεία. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Σε ένα μπολ αραιώνουμε τη μαρμελάδα με το νερό. Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και στρώνουμε τη μαρμελάδα από πάνω.
Καλή απόλαυση!

Πηγή: http://www.συνταγες.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου