Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Νόστιμο ελιόψωμο εύκολα και γρήγορα

Νόστιμο ελιόψωμο  εύκολα και γρήγορα 
Φτιάξτε γρήγορα και εύκολα νόστιμο ελιόψωμο
Με λιγότερο από 5 ευρώ, θα έχετε το δικό σας σπιτικό ψωμάκι!

Υλικά

500 γρ. (4 φλ.τσαγιού) αλεύρι για όλες τς χρήσεις
20 γρ. (1 φακελάκι) Μπέικιν Πάουντερ
5 γρ. (1 κουτ. γλυκου) αλάτι
150 γρ. ( 3/4 φλιτζ. τσαγιού) χυμός πορτοκαλιού
125 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) νερό
200 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι

Εκτέλεση

Ζυμώνετε όλα τα υλικά εκτός από τις ελιές.

Χωρίζετε τη ζύμη σε 2 μέρη και ανοίγετε 2 παραλληλόγραμμα φύλλα.

Μοιράζετε στα φύλλα τις ελιές  και τα διπλώνετε σε ρολό.

Σε μεγάλο τετράγωνο ταψί, βάζετε αντικολλητικό  χαρτί, το βουτυρώνετε  και τοποθετείτε τα 2 ρολά.

Ψήνετε σε  προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C αέρα για 45 λεπτά και μετά στους 150οC  για άλλα 30 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου