Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ 




kous-kous-salata




Υλικά


1 ποτήρι του κρασιού κους-κους

5 ποτήρια του κρασιού νερό που βράζει (χωρίς αλάτι)

10 λεπτές φέτες Πάριζα (ή οτιδήποτε άλλο αλλαντικό της αρεσκείας σας)

3 κουταλιές της σούπας ζαμπόν ψιλοκομμένο σε κύβους

2 πιπεριές (1 πράσινη, 1 κόκκινη) γλυκιές

5-6 φύλλα μαρουλιού

Για το Ντρέσινγκ


1 ποτήρι κρασιού γιαούρτι στραγγιστό

3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.


Εκτέλεση

Βράζουμε το κους-κους , το σουρώνουμε και αφού κρυώσει το τοποθετούμε σε βαθύ μπολ(σαλατιέρα) στην οποία έχουμε στρώσει τα μαρουλόφυλλα, είτε ολόκληρα (ως διακόσμηση –καλύπτοντας την πιατέλα από τη βάση ως το χείλος σχηματίζοντας υποδοχή), είτε ψιλοκομμένα, καλύπτοντας τη βάση της πιατέλας. Κατόπιν ρίχνουμε την πάριζα, το ζαμπόν και από πάνω το ντρέσινγκ. Γαρνίρουμε με τις πιπεριές (κομμένες σε δαχτυλίδια) στο κέντρο. Τοποθετούμε εάν θέλουμε περιμετρικά λεπτές φέτες βραστού αυγού (κομμένο, είτε στρογγυλά, είτε μακρόστενα). Ανακατεύουμε πριν σερβίρουμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου