Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Κοτόπουλο με σάλτσα μανιταριών


Κοτόπουλο με σάλτσα μανιταριών






Υλικά


Για 1 άτομο

1 στήθος κοτόπουλο χωρίς κόκαλα

1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ / αλεύρι, αλάτι, μαύρο πιπέρι

1/4 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

3/4 κουταλιά της σούπας βούτυρο κομμένο στη μέση

1/4 μικρό κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους

1 σκελίδα σκόρδο, ξεφλουδισμένη πολτοποιημένη

115 γραμμάρια φρέσκα λευκά μανιτάρια χοντροκομμένα

1/4 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου

Αλάτι και μαύρο πιπέρι

Βότανα (θυμάρι, δεντρολίβανο κλπ)


Εκτέλεση


Σε ένα πιάτο ρίχνετε το αλεύρι, κορν φλάουρ, αλάτι, μαύρο πιπέρι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια αλευρώνετε το κοτόπουλο και από τις δυο πλευρές.

Ζεσταίνουμε το λάδι και 1/4 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια- υψηλή θερμοκρασία μέχρι το βούτυρο να λιώσει και να αρχίσει να βγάζει φουσκάλες

Μαγειρέψτε το κοτόπουλο, χαμηλώνοντας τη φωτιά, αν χρειαστεί, έως ότου οι δύο πλευρές είναι χρυσό- καφέ και ψημένα μέσα, περίπου 6 λεπτά από κάθε πλευρά. Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα και διατηρήστε το ζεστό.

Ζεσταίνετε το υπόλοιπο 1/2 κουταλιά της σούπας βούτυρο (δεν χρειάζεται να πλύνετε το τηγάνι). Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να βγάλει το άρωμα του. Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε μέχρι τα μανιτάρια μαραθούν.

Προσθέστε το ζωμό και μαγειρέψτε μέχρι τα μανιτάρια απορροφήσουν τον μισό ζωμό. Πασπαλίστε με αλάτι, μαύρο πιπέρι και βότανα. Ρίχνετε τη σάλτσα πάνω από το κοτόπουλο και σερβίρετε.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου