Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

ΜΙΛΦΕΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΑΛΕΜΠΙ

ΜΙΛΦΕΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΑΛΕΜΠΙ/MUHALLEBILI MILFOY







ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
2 ποτήρια νερού γάλα
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
Μισό πακέτο τυρί Philadelphia
1 βανίλια, ζάχαρη άχνη

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: Βγάλτε από το ψυγείο τη σφολιάτα να ξεπαγώσει και κάθε μιλφέϊ το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια τα οποία βάζουμε πάνω σε ένα λαδόχαρτο και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν από πάνω.
Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα, την οποία πρέπει στη συνέχεια να αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Για να προετοιμάσετε την κρέμα, αναμειγνύετε καλά το γάλα, τη ζάχαρη και το αλεύρι μέσα την κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει και να έχει μορφή κρέμας. Όταν αρχίσει να βράζει προσθέτουμε τη βανίλια και συνεχίζουμε να αναμειγνύουμε. Το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Πριν να κρυώσει τελείως, δηλ. όταν είναι ακόμα χλιαρό προσθέστε αναμειγνύοντας το τυρί Philadelphia μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.

Αφήνουμε τη σφολιάτα που έχει ψηθεί στο φούρνο να κρυώσει. Μόλις κρυώσει, με τη βοήθεια ενός μαχαιριού κόψτε τα σφολιατάκια στη μέση και γεμίστε τα με κρέμα. Τα κλείνετε με το πάνω μισό και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη αν θέλετε μπορείτε και να τα διακοσμήσετε με φράουλες.



MALZEMELER
1 paket milföy
2 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı un
Yarım labne peyniri
1 paket vanilya, pudra şekeri

YAPILIŞI: Milföy hamurlarını buzluktan çıkarıp yumuşatıyoruz ve her milföyü karelere kesiyoruz,yağlı kağıda dizip olduğu gibi 180 derecelik fırında üzerileri kızarana kadar pişiriyoruz.Pastanın kremasını önceden hazırlayarak oda sıcaklığında soğutuyoruz.Krema dolaba girerse milföyü yumuşatıyor.

Kremayı hazırlamak için; süt,şeker ve unu tencerede iyice karıştırıyoruz,karışımı kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene dek pişiriyoruz.Kaynamaya başlayınca vanilyayı ekleyerek karıştırıyoruz ve ocaktan alıp ılımaya bırakıyoruz,ılındıktan sonra yarım labne peynirinide ilave edip pürüzsüz bir hale gelene dek çırpıyoruz.

Pişen milföyler fırından alınır ve soğumaya bırakılır, soğuduktan sonra bütün milföyler ortadan ikiye bir bıçak yardımıyla kesilir ve muhallebi aralarını kaplıcak şekilde bir kaşıkla doldurulur ve üzerlerine pudra şekeri serpilerek dilerseniz çileklede süsleyerek bekletmeden servis yapılır

NOT: Nekadar bekletirseniz milföyler okadar çıtırlığını kaybeder ve yumuşar..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου