Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Ριζότο με μανιτάρια και παρμεζάνα


Ριζότο με μανιτάρια και παρμεζάνα


ριζοτο με μανιταρια

ΥΛΙΚΑ
• 1,5 κούπα ρύζι
• 5 κ.σ. λάδι
• 1 κρεμμύδι ξερό ψιλ/νο
• 250 γρ. φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
• 1 σακουλάκι μανιτάρια πορτσίνι (10 γρ.)
• Μισή κούπα άσπρο ξηρό κρασί
• 3 κούπες περίπου ζωμό λαχανικών ή 3 κούπες νερό που διαλύουμε μέσα έναν κύβο λαχανικών
• 1 κ.σ. βούτυρο
• 4-5 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
• Αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουσκεύουμε στο χλιαρό κρασί τα μανιτάρια πορσίνι για 15 λεπτά περίπου να μαλακώσουν. Τα αφαιρούμε από το κρασί, τα στύβουμε καλά και τα ψιλοκόβουμε. Σουρώνουμε το κρασί.
Ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια τα φρέσκα και τα πορσίνι να σοταριστούν. Προσθέτουμε το ρύζι και αλατοπιπερώνουμε, αλλά με προσοχή αν βάλουμε μέσα παρμεζάνα. Σοτάρουμε ελαφρά το ρύζι. Ρίχνουμε το κρασί και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά το μείγμα του ρυζιού μου μέχρι να εξατμιστεί όλο το υγρό.
Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά ζωμό στο ρύζι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί. Η διαδικασία αυτή θα κρατήσει περίπου 20 λεπτά.
Η φωτιά θα είναι στο χαμηλό για να προλάβει να ψηθεί  το ρύζι. Στο τέλος, αν θέλουμε προσθέτουμε το βούτυρο και 1-2 κ.σ. παρμεζάνα.
Προσθέτουμε επιπλέον παρμεζάνα από πάνω, μόλις σερβίρουμε το ριζότο, το οποίο θα είναι αρκετά λασπώδες (δεν μοιάζει με το πιλάφι).  Αφήστε το με υγρασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου