Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Γλυκο Τριανταφυλλο

Γλυκο Τριανταφυλλο 





Υλικά

Τα πέταλα από 5-6 τριαντάφυλλα
2 φλιτζάνια ζάχαρη
½ φλιτζάνι νερό
Χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Μάζευουμε  τα ροδοπέταλα, επιλέγοντας τα εσωτερικά που είναι πιο τρυφερά.
 Φρόντιζουμε  να κόψουμε  το κάτω λευκό άκρο τους.
 Τοποθετουμε  τα ροδοπέταλα σε μια κατσαρόλα, και τρίβουμε   με τη ζάχαρη με τα δάχτυλά μας  ώσπου να μαραθούν.
 Άφησέ τα δύο ώρες . 
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε  το νερό και τα ζαχαρωμένα τριαντάφυλλα σε σιγανή φωτιά για 15 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας μην κολλήσουν.
 Μόλις πάρουν μια βράση πρόσθετουμε  το χυμό λεμονιού και κατέβαζουμε  από τη φωτιά. Αποθήκευσε το γλυκό, αφού κρυώσει, σε αποστειρωμένο στεγνό βάζο, κλεινουμε πολυ καλα.
Ειναι ενα εξυπνο ευκολο γλυκο κουταλιου , που θα υπαρχει παντα στην κουζινα σας.
Καλη Επιτυχια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου