Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Σαλάτα από καστανό ρύζι με τόνο και ξηρούς καρπούς


Σαλάτα από καστανό ρύζι με τόνο και ξηρούς καρπούς


Μια σαλάτα γεμάτη ενέργεια και φυτικές ίνες με έντονο καθαρό και φωτεινό χρώμα.


Συστατικά συνταγής
3 κούπες ρύζι καστανό
2 κούπες τόνος κονσέρβας, στραγγισμένος
2 αυγά βρασμένα, ψιλοκομμένα
2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε ροδέλες
1 ½ κούπα μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κούπα κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
1 κούπα φιστίκια κάσιους κομμένα στη μέση
1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα
1 κούπα καρότο τριμμένο
1 κούπα σέλερι ψιλοκομμένο
½ κούπα κουκουνάρι
½ κούπα σταφίδες
Για τη σάλτσα
½ κούπα ελαιόλαδο
1/3 της κούπας μπαλσάμικο
¼ της κούπας μέλι
¼ της κούπας νερό
¼ της κούπας ξηρό σέρι (κόκκινο κρασί)
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες συνταγής
Ανακατεύουμε το νερό με το ξηρό σέρυ, ρίχνουμε μέσα τις σταφίδες και αφήνουμε τουλάχιστον για μισή ώρα να μουλιάσουν.
Βράζουμε το ρύζι μέχρι να μαλακώσει, το σουρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Στραγγίζουμε τις σταφίδες και βάζουμε τα υγρά μέσα σε ένα μικρό σκεύος.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, το μέλι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Προθερμαίνουμε ένα αντικολλητικό σκεύος και σοτάρουμε τα κουκουνάρια, τα κάσιους και τα καρύδια μέχρι να ροδίσουν.
Σε ένα μπολ βάζουμε το ρύζι, τον τόνο, τα αυγά, τις σταφίδες, τους ξηρούς καρπούς, το μαϊντανό, τις πιπεριές, το σέλερυ και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε για 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου. Ανακατεύουμε καλά πριν σερβίρουμε.
Διάρκεια: Προετοιμασία 30 λεπτά, μαγείρεμα 30 λεπτά

ΠΗΓΗ  http://www.melimacedonias.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου