Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Σπαράγγια με πατάτες στο φούρνο (απλά)

Σπαράγγια με πατάτες στο φούρνο (απλά) 


 Τι χρειαζόμαστε: 

 4 μεγάλα ματσάκια άγρια σπαράγγια 
 10 μέτριες πατάτες 
 20 φρέσκα κρεμμύδια 
 8 φρέσκα σκόρδα 
 αλάτι 
 πιπέρι 
 λάδι 
 4 άτομα 

Πως το κάνουμε: 
 Κόβουμε τις πατάτες, τις ρίχνουμε στο ταψί με λάδι, αλάτι και πιπέρι και τις ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά στους 180 στις αντιστάσεις. Εν τω μεταξύ βράζουμε τα σπαράγγια για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν λιγάκι. Μόλις βράσουν βγάζουμε το ταψί με τις πατάτες από το φούρνο και τις παραμερίζουμε αφήνοντας έναν μεγάλο κύκλο στο κέντρο του ταψιού για τα σπαράγγια. Βγάζουμε τα σπαράγγια με μια τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε στο κέντρο του ταψιού μαζί με τα κρεμμύδια και τα σκόρδα αφού τα έχουμε ψιλοκόψει. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου μισή ώρα ακόμα. Λίγα μυστικά ακόμα Επειδή το νερό που βράζουν τα σπαράγγια είναι ευεργετικό για τον οργανισμό και εγώ λυπάμαι να το πετάξω την επόμενη μέρα βράζω σε αυτό μακαρόνια και τα τρώμε με τυρί τριμμένο. Γίνονται πεντανόστιμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου