Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Φινόκιο και ντομάτα γκρατινέ

Φινόκιο και ντομάτα γκρατινέ
Φινόκιο και ντομάτα γκρατινέ


 Ένα εξαιρετικό χορτοφαγικό κυρίως πιάτο, που ταιριάζει με μια πράσινη σαλάτα. 
Συστατικά και τρόπος παρασκευής συνταγής 
Βάλτε σε μία μεσαία κατσαρόλα 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο και προσθέστε το φινόκιο. 
 Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά με σκεπασμένο το καπάκι για 15 λεπτά, μέχρι να μαραθεί. 
 Προσθέστε τη ντομάτα και ξεσκεπάστε. 
 Μαγειρέψτε για 15 λεπτά ακόμη, μέχρι το φινόκιο μείνει με μια πηχτή σάλτσα ντομάτας. 
 Τοποθετούμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα βαθύ πυρίμαχο και αρχίζουμε να το ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 200° C φούρνο. Εν τω μεταξύ βάζουμε τα υλικά για το γκρατινάρισμα σε ένα πολυκόφτη. Τα αλέθουμε για λίγα δεύτερα και τα απλώνουμε γενναιόδωρα πάνω στο φινόκιο. Ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει από πάνω. 
 Διάρκεια: 1 ώρα και 10 λεπτά 
 Για το φινόκιο 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 4 κεφάλια φινόκιο κομμένα σε ροδέλες 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 1 κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια 
 Για το γκρατινάρισμα 
 100 γρ. γαλέτα 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη 
 Ξύσμα ενός λεμονιού 
 4 κουταλιές της σούπας ροδέλες από φιλέτο ελιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου