Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Ατομικά μπουγατσάκια με φύλλο κρούστας

Ατομικά μπουγατσάκια με φύλλο κρούστας


mpougatsakia_201448106.jpg

Μια συνταγή εύκολη και γρήγορη, είναι τα ατομικά μπουγατσάκια, που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους.
Υλικά:
600 γρ φύλλο κρούστας
1 λίτρο φρέσκο γάλα
150 γρ σιμιγδάλι ψιλό
300 γρ ζάχαρη
4 αυγά
100 γρ μαργαρίνη
ζάχαρη άχνη, κανέλα
ξίσμα ενός λεμονιού
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα να βράσει. Σε άλλο σκεύος ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη και σωτάρουμε το σιμιγδάλι. Μ' αυτό τον τρόπο θα γίνει σπυρωτό. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αυγά χτυπημένα. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε στο γάλα που έχει ήδη βράσει. 
Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για να μην σβωλιάσει. Μόλις πήξει το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξίσμα λεμονιού. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας και τα βουτυρώνουμε με λιωμένη μαργαρίνη. Κόβουμε το φύλλο σε λωρίδες και τοποθετούμε λίγη από την κρέμα δίνοντας το σχέδιο που θέλουμε. Μπορούμε να κάνουμε τριγωνάκια, ρολλά, χωνάκια ή φακέλους.
Τοποθετούμε τα μπουγατσάκια σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 200° για 15-20' ή μέχρι να ροδίσουν. Όταν κρυώσουν τα σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Καλή σας απόλαυση!
Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο.
Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου