Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Sakızlı yahni (μοσχαράκι στιφάδο με μαστίχα)

Sakızlı yahni (μοσχαράκι στιφάδο με μαστίχα)


ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ (2013-28)


Για να μαγειρέψουμε sakızlı yahni χρειαζόμαστε:
1 κιλό μοσχαράκι κομμένο σε μπουκιές
1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
1 ολόκληρο σκόρδο
5 ντομάτες
Ξύσμα μισού πορτοκαλιού
2 κομματάκια μαστίχα κοπανισμένη
2 φύλλα δάφνης
8-10 κόκκοι πιπεριού
2 κουταλάκια κύμινο
2 κουταλιές ξύδι
2 κουταλάκια αλάτι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε τα κρεμμυδάκια σε ζεστό νερό για 10 λεπτά. Καθαρίζουμε τη φλούδα χωρίς να κόψουμε τη ρίζα.
Βάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα και το ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά με το καπάκι κλειστό.
Όταν στεγνώνει το ζουμί, προσθέτουμε κάθε φορά από μισή κούπα ζεστό νερό μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Όταν ψηθεί, προσθέτουμε ένα φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το κρέας και το μαζεύουμε στο κέντρο της κατσαρόλας.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε τρία φλιτζανάκια λάδι και το ζεσταίνουμε. Τηγανίζουμε τα κρεμμυδάκια. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τις τριμμένες ντομάτες και τις προσθέτουμε στο φαγητό.
Προσθέτουμε το σκόρδο (ξεφλουδισμένες αλλά ολόκληρες σκελίδες), το πιπέρι, τη δάφνη, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη μαστίχα, το αλάτι και ένα ποτηράκι νερό και ανάβουμε το μάτι στο μέτριο. Μόλις πάρει βράση το σβήνουμε.
Όταν ψηθούν τα κρεμμύδια προσθέτουμε το κύμινο και το ξύδι.
Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου