Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Γιαχνίν με πρόβειο ή μοσχαρίσιο κρέας


Γιαχνίν με πρόβειο ή μοσχαρίσιο κρέας



mosxari_843490397.jpg

Το γιαχνίν είναι ένα ποντιακό φαγητό, το οποίο μπορεί να γίνει και νηστίσιμο χωρίς κρέας και σ' αυτή την περίπτωση ονομάζεται παπάζ γιαχνισί.
Υλικά:
1 κιλό μοσχάρι ή προβατίνα
1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
6 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε τέταρτα
2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
τοματοχυμό
αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι
2 δαφνόφυλλα
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας που έχουμε κόψει σε μερίδες. Ρίχνουμε και τα κρεμμύδια, τις πατάτες και τα μπαχαρικά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, λίγη ζάχαρη και νερό μέχρι να σκεπαστεί το φαγητό μας. Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι κι όταν κοντεύει να γίνει ρίχνουμε και τις πατάτες και λίγο νερό αν χρειάζεται.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να ψηθούν το κρέας και οι πατάτες και το φαγητό να μείνει με τη σάλτσα του.
Καλή σας όρεξη!

ΠΗΓΗ http://www.pontos-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου