http://xaroumenos-taxidioths.blogspot.gr/search/label/%CE%98%CE%A1%CE%91%CE%9A%CE%99%CE%A9%CE%A4%CE
- Αρχική σελίδα
- GOURMET ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
- ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
- ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
- ΚΟΥΖΙΝΑ ΑΝΑΤΟΛΗΣ
- ΝΗΣΤΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
- ΑΓΙΟΡΙΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
- ΣΑΛΑΤΕΣ
- ΠΙΤΕΣ
- ΠΙΤΑΚΙΑ
- ΨΩΜΙ
- ΣΟΥΠΕΣ
- ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
- ΧΟΙΡΙΝΟ
- ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ
- ΓΛΥΚΑ-ΠΑΓΩΤΑ-ΓΡΑΝΙΤΕΣ
- ΓΛΥΚΑ
- ΚΕΙΚ
- ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
- ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ-ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
- ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΠΙΑΤΑ
Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012
ΜΕΘΥΣΜΕΝΟ ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
Μεθυσμένο σαγανάκι με θαλασσινά
Υλικά:
20 μύδια με το κέλυφος
20 μέτριες γαρίδες καθαρισμένες
1/2 ποτήρι ούζο (ή όσο επιθυμείτε..)
3 μεγάλα κρεμμύδια σε ροδέλες
3 μεγάλες πράσινες πιπεριές μεγάλες σε ροδέλες
5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.γ πιπέρι
1 κ.γ μπούκοβο
2 κ.γ ρίγανη
2 κ.σ ντοματοπελτέ
2 πιπεριές καυτερες η ταμπάσκο
250 γρ. γραβιέρα
250 γρ. φέτα
ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και το σκόρδο για λίγο (3-4 λεπτα).
Προσθέτουμε τα θαλασσινά και σινεχίζουμε το τσιγάρισμα για 4-5 λεπτά.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το ταμπάσκο.
Σβήνουμε με το ούζο και περιμένουμε λίγο να εξατμηστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ και ανακατέβουμε.
Αφήνουμε να κοχλάσει και να εξατμιστούν τα πολλά ζουμιά.
Όταν η σάλτσα μείνει με λίγο ζουμάκι κλέινουμε το μάτι και αφήνοντας την κατσαρόλα
μας πάνω σε αυτό, προσθέτουμε τα τυριά.
Ανακατεύουμε απαλά και αφηνουμε το σαγανάκι να 'ηρεμήσει' 10 λεπτά πανω στο σβηστό μάτι.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου