Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΚΟΛΑΣΗ (ΑΛΑΣΚΑ)

Παγωμένη Κόλαση(ALASKA) 


Τι χρειαζόμαστε:

 250 γρ μαργαρίνη 
2 κουβερτούρες 
5 κουταλιές σούπας κορν-φλάουρ 
1 γάλα εβαπορέ μεγάλο 
1 ποτήρι νερό μεγάλο 
5 κουταλιές γλυκού ζάχαρη 
2 πακέτα πτι-μπερ μπισκότα 

για τη σαντιγύ 

1 φυτική σαντιγύ κονσέρβα 
1 ζαχαρούχο γάλα 
1 βανίλια 

Πως το κάνουμε: 

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και τις κουβερτούρες να λιωσουν. Διαλύουμε το κορν-φλάουρ σε λίγο γάλα, το ρίχνουμε και ανακατεύουμε καλά Μετά το γάλα και το νερό, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς. Τέλος αφού βγάλουμε τη κατσαρόλα από το μάτι, ρίχνουμε τα μπισκότα θρυμματισμένα και τα ανακατεύουμε στο σοκολατένιο μείγμα. Χτυπάμε τη φυτική σαντιγύ με το ζαχαρούχο και τη βανίλια με μίξερ. Σε ενα τάπερ ή ταψί στρώνουμε το σοκολατένιο μείγμα και από πάνω τη σαντιγύ και το τοποθετούμε στο ψυγείο να πήξει καλά. 

Πώς το κάνουμε:
 1) Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και τις κουβερτούρες να λιωσουν.



2) Διαλύουμε το κορν-φλάουρ σε λίγο γάλα, το ρίχνουμε και ανακατεύουμε καλά.



3) Μετά το γάλα και το νερό, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς.



4) Τέλος αφού βγάλουμε τη κατσαρόλα από το μάτι, ρίχνουμε τα μπισκότα θρυμματισμένα και τα ανακατεύουμε στο σοκολατένιο μείγμα.



5) Χτυπάμε τη
φυτική σαντιγύ με το ζαχαρούχο και τη βανίλια με μίξερ. Σε ενα τάπερ ή ταψί στρώνουμε το σοκολατένιο μείγμα



6) και από πάνω τη σαντιγύ και το τοποθετούμε στο ψυγείο να πήξει καλά.



Λίγα μυστικά ακόμα

Από πάνω μπορείτε να βάλετε τρούφα ή κερασάκια μαρασκίνο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου