http://xaroumenos-taxidioths.blogspot.gr/search/label/%CE%98%CE%A1%CE%91%CE%9A%CE%99%CE%A9%CE%A4%CE
- Αρχική σελίδα
- GOURMET ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
- ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
- ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
- ΚΟΥΖΙΝΑ ΑΝΑΤΟΛΗΣ
- ΝΗΣΤΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
- ΑΓΙΟΡΙΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
- ΣΑΛΑΤΕΣ
- ΠΙΤΕΣ
- ΠΙΤΑΚΙΑ
- ΨΩΜΙ
- ΣΟΥΠΕΣ
- ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
- ΧΟΙΡΙΝΟ
- ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ
- ΓΛΥΚΑ-ΠΑΓΩΤΑ-ΓΡΑΝΙΤΕΣ
- ΓΛΥΚΑ
- ΚΕΙΚ
- ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
- ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ-ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
- ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΠΙΑΤΑ
Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012
ΓΙΟΥΦΚΑΔΕΣ
Γιουφκάδες
Υλικά
2 κιλά αλεύρι
6 αυγά
1 κιλό σιμιγδάλι χονδρό
100 gr μαγιά ξινή
1 κιλό γάλα και 1 λίτρο νερό
Εκτέλεση
Λιώνουμε την μαγιά σε 1/2 λίτρο χλιαρό νερό. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι αλεύρι, έτσι
ώστε να γίνει ένα σχεδόν αραιό μίγμα. Αφήνουμε την μαγιά να φουσκώσει σε ζεστό
χώρο, για 1/2 ώρα περίπου.
Βάζουμε την μαγιά, που είδη έχει φουσκώσει, σε μια λεκάνη, προσθέτουμε χλιαρό
γάλα, τα αυγά και το υπόλοιπο νερό, χλιαρό κι αυτό. Ανακατεύουμε., και σταδιακά
αρχίζουμε να προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το αλεύρι μέχρι να γίνει μια αρκετά
πηχτή ζύμη (όπως η ζύμη για το ψωμί)
Κατόπιν χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια και το καθένα το ανοίγουμε σε φύλλο λίγο
χονδρό.
Τοποθετούμε τα φύλλα σε ένα καθαρό χώρο απλωμένα, να στεγνώσουν. Μετά τα
κόβουμε σε λωρίδες φάρδους 5 cm περίπου. Τις λωρίδες αυτές τις τοποθετούμε την
μια πάνω στην άλλη, ανά 6αδες και τις ξανακόβουμε σε φάρδος 1cm
Μετά την κοπή τους, θα τους ξαναcήσουμε , απλωμένους επάνω στα σεντόνια να
στεγνώσουν πολύ καλά για 2-3 ημέρες.
Οι Γιουφκάδες μαγειρεύονται μέσα σε αλατισμένο νερό , όπως τα μακαρόνια και
αφού βράσουν , στα 20 λεπτά περίπου, τους καίμε με καυτό βούτυρο ή λάδι
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου