http://xaroumenos-taxidioths.blogspot.gr/search/label/%CE%98%CE%A1%CE%91%CE%9A%CE%99%CE%A9%CE%A4%CE
- Αρχική σελίδα
- GOURMET ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
- ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
- ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
- ΚΟΥΖΙΝΑ ΑΝΑΤΟΛΗΣ
- ΝΗΣΤΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
- ΑΓΙΟΡΙΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
- ΣΑΛΑΤΕΣ
- ΠΙΤΕΣ
- ΠΙΤΑΚΙΑ
- ΨΩΜΙ
- ΣΟΥΠΕΣ
- ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
- ΧΟΙΡΙΝΟ
- ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ
- ΓΛΥΚΑ-ΠΑΓΩΤΑ-ΓΡΑΝΙΤΕΣ
- ΓΛΥΚΑ
- ΚΕΙΚ
- ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
- ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ-ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
- ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΠΙΑΤΑ
Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012
ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ
ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ
Υλικά: 2 ποτήρια σπορέλαιο
1 ποτήρι ρετσίνα
1 φακελάκι μπέικεν
1 φλιτζάνα ζάχαρη
2 φλιτζάνες καρύδια
4 – 5 μέτρια μίλα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 φλιτζάνα άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση: (Για τη γέμιση) Καθαρίζουμε τα μίλα, τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια και τα βράζουμε μαζί με τη ζάχαρη αφού έχω αφαίρεση από αυτήν τρεις κουταλιές της σούπας για τη ζύμη. Αν στην πορεία του βρασίματος δω ότι τα μίλα δεν έχουν πολλά υγρά προσθέτουμε λίγο νερό τόσο όσο χρειάζεται για να μη κολλήσουν. Τα βγάζουμε από τη φωτιά πριν προλάβουν να μαλακώσουν πολύ, όταν ακόμη τα κομματάκια του μήλου ξεχωρίζουν το ένα από το άλλο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κανέλα και η γέμιση είναι έτοιμη για να γεμίσουμε τα μιλοπιτάκια.
Ζύμη : Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το λάδι, τη ρετσίνα, τη ζάχαρη που έχουμε κρατήσει, το αλεύρι, το μπέικεν και τα ζυμώνουμε. Η ζύμη δεν πρέπει να είναι σφικτή. Καλό θα είναι να ετοιμάσουμε τη ζύμη 30 λεπτά πριν αρχίσουμε να πλάθουμε τα μιλοπιτάκια έτσι ώστε να την αφήσουμε να ξεκουραστεί.
Για να πλάσουμε τα μιλοπιτάκια ακολουθούμε την εξής διαδικασία: Παίρνουμε ένα κομμάτι ζυμάρι ανάλογο με το μέγεθος που θέλουμε να έχει το μιλοπιτάκι μας. Το πιέζουμε με τα δάκτυλα έτσι ώστε να απλώσει. Βάζουμε στο κέντρο ένα κουταλάκι από τη γέμιση και ένα κομμάτι καρύδι. Πιάνουμε τις δύο απέναντι άκρες και τις ενώνουμε πάνω από τη γέμιση έτσι ώστε το μιλοπιτάκι μας να πάρει τη μορφή ανάποδης βάρκας. Ψήνουμε τα μιλοπιτάκια στους 150 βαθμούς ως που να πάρουν ένα ελαφρός ροδαλό χρώμα. Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα πασπαλίζουμε με άχνη.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου