Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

Λαχταριστό υγρό κέικ σοκολάτας με πετιμέζι

Λαχταριστό υγρό κέικ σοκολάτας με πετιμέζι




(Φωτ.: steliosparliaros.gr)


Ένα κέικ που δεν περιέχει καθόλου ζάχαρη, αλλά παίρνει ξεχωριστή ελληνική γεύση και γλυκύτητα από το πετιμέζι. Του Στέλιου Παρλιάρου.

ΥΛΙΚΑ
600 γρ. σοκολάτα 70% κακάο (τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια)
600 γρ. βούτυρο τεμαχισμένο
500 γρ. πετιμέζι
8 αυγά αχυρώνα
50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
ξύσμα από πορτοκάλι
αντικολλητικό χαρτί
αλουμινόχαρτο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε την τεμαχισμένη σοκολάτα με το βούτυρο.
Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα και το πετιμέζι και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.
Βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Βουτυρώνουμε μία μακρόστενη φόρμα του κέικ. Τοποθετούμε στο κάτω μέρος και στα τοιχώματα αντικολλητικό χαρτί.
Αδειάζουμε το μίγμα και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε σε μπεν μαρί στους 160°C για 90΄. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

Πηγή: steliosparliaros.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου