Δροσερή και τραγανή σαλάτα με αντίδια, νούμπουλο και σταφύλι
(Φωτ.: olivemagazine.gr / Γιώργος Δρακόπουλος – Food Styling: Tina Webb)
Το νούμπουλο είναι ένα καπνιστό αλλαντικό από την Κέρκυρα, που φτιάχνεται από κόντρα φιλέτο χοιρινού το οποίο, αφού παστωθεί και αρωματιστεί με μπαχαρικά, τυλίγεται σε φυσικό έντερο και καπνίζεται. Έχει ελαφρώς ροζέ χρώμα και τρώγεται ωμό, κομμένο σε λεπτές φέτες, ή ψημένο σε συνταγές.
Εδώ συμμετέχει σε μια πράσινη σαλάτα μαζί με σταφύλια.
ΥΛΙΚΑ
½ κιλό αντίδια καθαρισμένα καλά, φρέσκα και δροσερά
8 φέτες από κερκυραϊκό νούμπουλο
20 ρόγες σουλτανίνας
2 κ.σ. ξίδι από Ασύρτικο Σαντορίνης
1½ φλ. του καφέ ελαιόλαδο
1 κ.σ. μουστάρδα τύπου Dijon
½ κ.γ. μέλι
αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς να προσθέσουμε καθόλου λιπαρά, βάζουμε τις λεπτές φέτες από το κερκυραϊκό νούμπουλο να ψηθούν, μέχρι να γίνουν τραγανές. Τις γυρίζουμε δυο-τρεις φορές ώστε να καλοψηθούν. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις κόβουμε στα τέσσερα.
Ετοιμάζουμε το dressing της σαλάτας: Μέσα στο μπλέντερ ρίχνουμε το ξίδι, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το μέλι και το αλάτι. Προσθέτουμε μία κ.σ. νερό και χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.
Βάζουμε τα καλά πλυμένα και στραγγισμένα αντίδια μέσα σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Τα περιχύνουμε με το dressing και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε από πάνω τα κομματάκια από το νούμπουλο, προσθέτουμε τη σουλτανίνα και σερβίρουμε.
Πηγή: Ηλίας Μαμαλάκης / olivemagazine.gr.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου