Σάββατο 10 Μαΐου 2014

ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Φραουλο-κατάσταση

Το αγαπημένο φρούτο γίνεται μάφινς, μαρμελάδα, λικέρ και smoothie

ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ

Είναι νόστιμες, αρωματικές, διαιτητικές, υγιεινές. Πλούσιες σε βιταμίνες C, E, A, B, μαγνήσιο, ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο, σελήνιο και άλλα πολύτιμα συστατικά, οι αγαπημένες μας φραουλίτσες είναι και μπαλαντέρ. Γίνονται χιλιάδες νοστιμιές με ευκολία. Ορίστε μερικές αγαπημένες -ροζ- συνταγές (δοκιμάστε οπωσδήποτε τα μάφινς με σοκολάτα και φράουλα).

ΦΡΑΟΥΛΟ-SMOOTHIE LIGHT
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 1 ΠΟΤΗΡΙ: 8 φράουλες, 1/2 φλιτζ. γάλα φρέσκο με λίγα λιπαρά, 1 κουτ. γλ. μέλι, παγάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Χτυπάμε τις φράουλες στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το μέλι και το γάλα και χτυπάμε μέχρι να γίνει αφράτο το μείγμα μας.Σερβίρουμε σε ποτήρι γεμάτο με παγάκια.


ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ 
ΥΛΙΚΑ: 800 γραμμ. φράουλες, 450 γραμμ. καστανή ζάχαρη, 1 λοβός βανίλιας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Πλένουμε καλά τις φράουλες, κόβουμε τα κοτσάνια και τις κόβουμε στα δύο. Τοποθετούμε σε μεγάλο μπολ τις φράουλες μαζί με τη ζάχαρη και τις αφήνουμε για μισή ώρα να βγάλουν τους χυμούς τους. Τοποθετούμε το μείγμα σε κατσαρόλα. Χαράζουμε τον λοβό βανίλιας σε όλο του το μήκος και αδειάζουμε το περιεχόμενο μέσα στην κατσαρόλα. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει λίγο το μείγμα – περίπου για μισή ώρα. Τοποθετούμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα, κλείνουμε καλά και τα αναποδογυρίζουμε. Μόλις κρυώσουν, τοποθετούμε τη μαρμελάδα σε δροσερό μέρος. Θέλει ψυγείο μετά το άνοιγμα.


ΛΙΚΕΡ ΡΟΖ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 1,5 ΛΙΤΡΟ: 2 κιλά φράουλες, 1 κιλό καστανή ζάχαρη, 1 λίτρο βότκα ή κονιάκ, μερικά φυλλαράκια μέντας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Πλένουμε καλά τις φράουλες, κόβουμε τα κοτσάνια και τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Σε γυάλινο βάζο τοποθετούμε μια στρώση φράουλες, μία στρώση ζάχαρη και 2-3 φυλλαράκια μέντας, μέχρι να γεμίσει το βάζο μας. Το τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 μέρες και το ανακινούμε πρωί και βράδυ για να ανακατευτούν τα αρώματα.Έπειτα σουρώνουμε τις φράουλες σε σουρωτήρι δύο φορές και βάζουμε τον χυμό που έμεινε σε αποστειρωμένο βάζο χωρητικότητας 1,5 λίτρου. Προσθέτουμε τη βότκα ή το κονιάκ, κλείνουμε καλά και τοποθετούμε το βάζο σε ζεστό ή και ηλιόλουστο μέρος για ένα μήνα, ανακινώντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Όταν ετοιμαστεί διατηρείται καλύτερα στο ψυγείο.


ΜΑΦΙΝΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΑ
ΥΛΙΚΑ: 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ, 100 γρ. ζάχαρη άχνη, 80 γρ. φράουλες ψιλοκομμένες, 50 γρ. τριμμένη σοκολάτα σε χοντρά κομμάτια, 1 βανίλια, 1 αυγό, 1/4 κουτ. γλ. αλάτι, 100 γρ. φρέσκο  βούτυρο, 1 κουτ. σουπ. στραγγιστό γιαούρτι, 1/4 κούπας νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Λιώνουμε το βούτυρο. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 8 φορμάκια για μάφινς. Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη βανίλια. Στη μέση ανοίγουμε μια τρύπα. Σε άλλο μπολ βάζουμε το λιωμένο βούτυρο, το γιαούρτι ανακατεμένο με το νερό και το αυγό. Ανακατεύουμε με σύρμα και στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα στην τρύπα που σκάψαμε στα στερεά υλικά μας. Ανακατεύουμε με κουτάλα ελαφρά. Δεν χτυπάμε το μείγμα, ούτε το ανακατεύουμε για πολλή ώρα, έστω κι αν δεν μας φαίνεται εντελώς λείο, για να μη χαλάσουμε το φούσκωμα στο ψήσιμο. Προσθέτουμε τις φράουλες και τη σοκολάτα και μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια. Ψήνουμε για μισή ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσουν λίγο. Είναι πεντανόστιμα τόσο ζεστά όσο και κρύα.

ΠΗΓΗ https://www.doctv.gr/page.aspx?itemID=SPG6204

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου