Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Τηγανιτές ρυζόμπαλες

Τηγανιτές ρυζόμπαλες


Τηγανιτές ρυζόμπαλες




Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 3 κούπες ρύζι βρασμένο που περίσσεψε
  • 1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1-3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κούπες τριμμένα κίτρινα τυριά
  • 3 αυγά
  • 3-5 κουταλιές αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 200 γ. φρυγανιά
  • Κέτσαπ Hellmann's
  • Πιπέρι

Ξεκινάμε!

  • 1Βάλε σε ένα μπολ το ρύζι που περίσσεψε, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, τα τυριά, το πιπέρι ένα αυγό και το αλεύρι .
  • 2Ανακάτεψέ τα καλά όλα τα υλικά μαζί και στη συνέχεια άφησε το μείγμα 30-45 λεπτά στο ψυγείο για να σφίξει.
  • 3Πάμε τώρα να φτιάξουμε τις ρυζόμπαλες! Πλάσε λοιπόν με τα χέρια σου το μείγμα σε μικρές μπαλίτσες και μετά, με σειρά προτεραιότητας, πέρνα τα πρώτα από το αλεύρι, μετά στα αυγά και τέλος στη φρυγανιά για να τα πανάρεις.
  • 4Αφού το κάνεις αυτο, βάλε σε ένα τηγάνι λίγο λάδι
     να κάψει αρκετά και βούτα τα μέσα μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • 5Οι τηγανιτές ρυζόμπαλες είναι έτοιμες. Τις γαρνίρεις με λίγη κέτσαπ
     και σερβίρεις!
Καλή όρεξη!


ΠΗΓΗ http://cookoo.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου