Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Κλασσικό κανταίφι με αμύγδαλο

Κλασσικό κανταίφι με αμύγδαλο












Συνταγή για 30 κομμάτια



Υλικά:

1 πακέτο κανταΐφι
1 1/2-2 φλιτζάνια αμύγδαλα κοπανισμένα
1 φλιτζάνι λάδι
Κανέλα
3 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας ανθόνερο

Για το σιρόπι

4 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
2 1/2 φλιτζάνια νερό
2 ξυλάκια κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού λεμόνι


Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, τη κανέλα, το χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε στη φωτιά να βράσουν για 7 λεπτά. Όταν διαλυθεί η ζάχαρη αφήνουμε το σιρόπι μας στην άκρη να κρυώσει.

Αναμιγνύουμε σε ένα μπολ τα αμύγδαλα με τη ζάχαρη, τη κανέλα και το ανθόνερο.

Ανοίγουμε το κανταΐφι και το τρίβουμε με λίγο λάδι. Τοποθετούμε το μισό σε ένα ταψί. Από πάνω βάζουμε το μίγμα με τα αμύγδαλα και από πάνω τους το υπόλοιπο κανταΐφι.

Ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να ροδίσει. Όταν ψηθεί βγάζουμε από το φούρνο το κανταΐφι μας και το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι. Το σκεπάζουμε με μία πετσέτα και το αφήνουμε να απορροφήσει όλο το σιρόπι. Απολαύστε!    

Από το: xs-recipes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου