Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Oμελέτα με άγρια σπαράγγια


Oμελέτα με άγρια σπαράγγια

Περιγραφή συνταγής


Το άγριο σπαράγγι, είναι «ο αλήτης της αριστοκρατικής οικογένειας». Φυτρώνουν παντού, από δίπλα στη θάλασσα έως τα ψηλά βουνά και είναι το πρώτο βλαστάρι της άνοιξης. Τρώγονται, ωμά με λαδόξυδο και αλάτι ή μπορούμε να προσθέσουμε τις τρυφερές κορυφές τους στις ωμές σαλάτες μας. Αλλά και βραστά είναι εξίσου νόστιμα αρκεί να τα βράσουμε, όπως μας συμβουλεύει, για λίγα λεπτά σε αλατισμένο νερό, δεμένα με σπαγκάκι. Ταιριάζουν με λαδόξυλο ή λαδολέμονο και αγαπούν το ψιλοκομμένο σκορδάκι. Είναι τέλεια και σε ριζότο ενώ η κλασική χρήση τους είναι σε ομελέτα. 


Συστατικά και τρόπος παρασκευής συνταγής

Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι και μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται ρίχνουμε μια χούφτα χοντροκομμένα κομμάτια από βλαστάρια άγριων σπαραγγιών (το πάνω μέρος).
Τηγανίζουμε ελαφρά γυρίζοντας τα βλαστάρια στο τηγάνι.
Σε ένα μπωλ σπάζουμε τα αυγά, προσθέτουμε λίγο γάλα, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Το ρίχνουμε στο τηγάνι πάνω από τα σπαράγγια.
Με το πιρούνι βοηθάμε το μείγμα να τηγανιστεί ομοιόμορφα.
Γυρίζουμε και ψήνουμε και από την άλλη μεριά.
Σερβίρουμε με χοντροκομμένο πιπέρι.
Μπορούμε να συνοδεύσουμε και με λευκό κρασί.


Πώς το κάνουμε:



    1)   Κόβουμε τις μύτες από τα σπαράγγια, σπάζοντας τις με το 
    χέρι σε μικρά κομμάτια.




     
    2)     Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και αμέσως μετά 
    τα σπαράγγια ( δεν αφήνουμε το λάδι να κάψει).




      
    3)     Αφήνουμε τα σπαράγγια να τηγανιστούν (δεν πρέπει 
    να βαρυψηθούν, απλά να μαραθούν) και προσθέτουμε το αλάτι.




        
    4)     Προσθέτουμε τα αυγά.




      5)    Στη συνέχεια ανακατεύουμε για να πάνε τα αυγά παντού.




    6)      Όταν γίνει σαν ομελέτα είναι έτοιμο.




    7)     Σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες.


    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου