Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2013

ΖΕΣΤΕΣ ΣΟΥΠΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΖΕΣΤΕΣ ΣΟΥΠΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

Παγώσατε; Φτιάξτε κοτόσουπα με... κύμινο!


Ο καιρός έχει κρυώσει, μαγειρέψτε κάτι πιο ζεστό!
Υλικά:
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες  σκόρδο λιωμένες
  • 2 κ.γ. κύμινο (σε σπόρους)
  • 450 γρ. καρότα σε φέτες
  • 1 μεγάλη πατάτα σε φέτες
  • 1 λίτρο ζωμό  κοτόπουλου
  • 400 γρ. άσπρα φασόλια (κονσέρβας)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • φρεσκοτριμμένο μαϊντανό (για το γαρνίρισμα)
  • γιαούρτι (προαιρετικό)
Διαδικασία:
  • Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι, τσιγαρίζετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο, τα καρότα και την πατάτα για να μαλακώσουν.
  • Προσθέτετε τον ζωμό, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνετε να πάρει μια βράση.
  • Σιγοβράζετε για 15′ με κλειστό καπάκι.
  • Κατόπιν, το αφήνετε να κρυώσει για λίγο και το περνάτε από το μίξερ για να πολτοποιηθούν τα συστατικά.
  • Βάζετε τη σούπα ξανά σε κατσαρόλα και προσθέτετε τα φασόλια.
  • Σιγοβράζετε για λίγα λεπτά.
  • Σερβίρετε τη σούπα ζεστή, γαρνιρισμένη με μαϊντανό και γιαούρτι.
Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου