Φτιάξτε το πασίγνωστο ζουμερό κέικ της Κουκουβάγιας στα Χανιά!
Το BriefingNews σας δίνει τη συνταγή για το διάσημο σοκολατένιο κέικ της καφετέριας Κουκουβάγιας στα Χανιά.
Υλικά:
Για το σιρόπι:
8 κουταλιες σουπας κακάο
2μιση φλιτζάνια ζαχαρη
1 βουτυρο λουρπακ
4 φλιτζανια γάλα
Για τη ζύμη:
1 baking powder
4 αυγά
2μιση φλιτζάνια αλέυρι που φουσκώνει μόνο του
3 βανίλιες
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε ολα τα υλικά για το σιρόπι σε ενα κατσαρολάκι και τα βραζουμε σε χαμηλη φωτιά μέχρι να γίνουν σιρόπι.
Κρατάμε ένα ποτήρι σιρόπι ξεχωριστά.
Έπειτα, ανακατευουμε στο μίξερ όλα τα υλικά για τη ζύμη και όταν έχει ομοιογενοποιηθεί προσθέτουμε το σιρόπι που ειχαμε κρατήσει στο ποτήρι.
Βάζουμε το μίγμα σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψηνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.
Μόλις βγει από το φούρνο, το κόβουμε σε μικρά κομματάκια και το περιχύνουμε με το σιρόπι που εχει μεινει στο κατσαρολάκι.
Περιμένουμε λίγη ώρα να το "πιει" και μετά αισίως το καταναλώνουμε!
Λίγα μυστικά ακόμα
Για έξτρα απόλαυση, δεν το ρίχνουμε όλο το σιρόπι μόλις βγει το κεικ, αλλα κρατάμε ενα φλιτζανακι και βαζουμε έξτρα σε καθε κομματι απο πανω.
Σημειωση: δεν βγαινει τοσο ψηλο οσο της "Κουκουβάγιας", αλλα η γευση ειναι σχεδον ιδια!
Για το σιρόπι:
8 κουταλιες σουπας κακάο
2μιση φλιτζάνια ζαχαρη
1 βουτυρο λουρπακ
4 φλιτζανια γάλα
Για τη ζύμη:
1 baking powder
4 αυγά
2μιση φλιτζάνια αλέυρι που φουσκώνει μόνο του
3 βανίλιες
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε ολα τα υλικά για το σιρόπι σε ενα κατσαρολάκι και τα βραζουμε σε χαμηλη φωτιά μέχρι να γίνουν σιρόπι.
Κρατάμε ένα ποτήρι σιρόπι ξεχωριστά.
Έπειτα, ανακατευουμε στο μίξερ όλα τα υλικά για τη ζύμη και όταν έχει ομοιογενοποιηθεί προσθέτουμε το σιρόπι που ειχαμε κρατήσει στο ποτήρι.
Βάζουμε το μίγμα σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψηνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.
Μόλις βγει από το φούρνο, το κόβουμε σε μικρά κομματάκια και το περιχύνουμε με το σιρόπι που εχει μεινει στο κατσαρολάκι.
Περιμένουμε λίγη ώρα να το "πιει" και μετά αισίως το καταναλώνουμε!
Λίγα μυστικά ακόμα
Για έξτρα απόλαυση, δεν το ρίχνουμε όλο το σιρόπι μόλις βγει το κεικ, αλλα κρατάμε ενα φλιτζανακι και βαζουμε έξτρα σε καθε κομματι απο πανω.
Σημειωση: δεν βγαινει τοσο ψηλο οσο της "Κουκουβάγιας", αλλα η γευση ειναι σχεδον ιδια!
ΠΗΓΗ http://www.briefingnews.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου