Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2013

Σύκα με κατσικίσιο τυρί και μέλι


Σύκα με κατσικίσιο τυρί και μέλι





Περιγραφή συνταγής


Φρέσκα σύκα γεμισμένα με καρύδια, κατσικίσιο τυρί και μέλι είναι ένα ύψιστος συνδυασμός που προσφέρει ένα πιάτο, θαρρείς κανείς, φερμένο από τους θεούς!


Συστατικά και τρόπος παρασκευής συνταγής

Προθερμαίνουμε το φούρνο.
Πλένουμε και στεγνώνουμε τα σύκα.
Λαδώνουμε ελαφρά το ταψάκι σας.
Σε ένα μικρό μπολάκι ανακατεύουμε το τυρί με τα καρύδια.
Αφαιρούμε το μικρό κοτσανάκι από κάθε σύκο και τα κόβουμε σταυρωτά από το πάνω μέρος τους, μέχρι να χωριστούν αλλά όχι να κοπούν ως κάτω.
Γεμίζουμε το κάθε σύκο με με το μείγμα του τυριού που έχουμε ετοιμάσει στο μπολάκι.
Ψήνουμε για 6-7 λεπτά.
Τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα και τα περιχύνουμε με το ζεστό μέλι.

σύκα
φέτα
κατσικίσιο τυρί
μέλι
καρύδια

12 ώριμα μαύρα σύκα
120 γρ. κατσικίσιο τυρί ή φέτα τριμμένη
1/3 φλ. φρεσκοσπασμένα καρύδια
1/4-1/3 φλ. ζεστό μέλι
Ελάχιστο ελαιόλαδο για να αλείψετε το ταψάκι

ΠΗΓΗ  http://www.lovecooking.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου