Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Αβγά ποσέ με σπαράγγια:

Αβγά ποσέ με σπαράγγια: Το τέλειο κυριακάτικο πρωινό


avga pose1Η μέρα που το ξυπνητήρι απεργεί είναι ιδανική για πρωινό σερβιρισμένο στο τραπέζι του καναπέ. Η πολυτέλεια που κρύβεται στα απλά πράγματα. Βάζεις κλασική μουσική, χαλαρώνεις και βρίσκεις το σθένος να διεκπεραιώσεις την υποχρέωση ξεφυλλίσματος των πεντάτομων κυριακάτικων εφημερίδων. Τέλειο πρωινό τα αβγά ποσέ με σπαράγγια. Απλό αλλά όπως πάντα με κάποια μικρά μυστικά...
Υλικά (για 2 άτομα)
4 φρέσκα αβγά κρύα απ' το ψυγείο
3 κ.σ. λευκό ξύδι
1 κ.σ. αλάτι
2 λίτρα νερό
Για τα σπαράγγια
4 σπαράγγια (λευκά ή πράσινα) πλυμένα και καθαρισμένα
1 κ.γ. ελαιόλαδο
Πως να κάνετε αβγά ποσέΠως γίνονται τα αβγά ποσέΠως να φτιάξετε αβγά ποσέΠως να κάνετε αβγά ποσέΚάνετε τα αβγά: Σε μικρή κατσαρόλα βράζετε το νερό με το ξύδι και το αλάτι. Την βγάζετε για ένα λεπτό περίπου απ' τη φωτιά. Χαμηλώνετε στο ελάχιστο το μάτι και αφού περάσει το λεπτό ξαναβάζετε πάνω την κατσαρόλα, ώστε η θερμοκρασία να πέσει 10 βαθμούς κάτω απ' το σημείο βρασμού και απλώς να διατηρηθεί εκεί όσο ποσάρουμε τα αυγά.
Σπάζετε το πρώτο αυγό και αφού το βάλετε σε ένα μικρό μπολ ή σε κουτάλα σούπας, το "χύνετε" πολύ προσεκτικά μέσα στο ζεστό νερό. Το διαφανές ασπράδι αρχίζει να ασπρίζει και κάποια κομμάτια του αναπόφευκτα αποσπώνται και  βγαίνουν στην επιφάνεια. Με ένα κουτάλι σούπας, προσεκτικά γυρνάτε λίγο - λίγο το ασπράδι γύρω απ' το κρόκο, για να κρατήσετε όσο το δυνατόν πιο κυκλικό το σχήμα του. Σε 3 λεπτά το αυγό είναι έτοιμο, μελάτο και με ένα κουτάλι το βγάζετε και το τοποθετείτε σε ζεστό πιάτο. Κόβετε τις άκρες δίνοντας ένα κατά το δυνατόν καθαρό σχήμα. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για τα υπόλοιπα αβγά.
Αβγά ποσέ με σπαράγγιαΠως να κάνετε αβγά ποσέΕτοιμάζετε τα σπαράγγια: Τα ρίχνετε στο τηγάνι όπου έχει κάψει το λάδι και τα γυρνάτε για 2 λεπτά μέχρι να δείτε ότι έχουν αρχίσει να παίρνουν χρώμα.
Σερβίρισμα: Σε μεγάλο ζεστό πιάτο τοποθετείτε τα αβγά πάνω σε 2 φρυγανισμένες φέτες ψωμιού τόστ, με τριφτό αλάτι και πιπέρι και 2 σπαράγγια. Ξεκινάτε με τους καλύτερους οιωνούς να απολαύσετε την ήσυχη Κυριακή σας.
ΠΗΓΗ  http://www.pandespani.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου