Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Τρουφάκια Ραφαέλλο!!!

Τρουφάκια Ραφαέλλο!!!


Πυκνά και βελούδινα στην υφή, με τη γλύκα της λευκής σοκολάτας και την εξωτική επικάλυψη τριμμένης καρύδας, αυτά τα τρουφάκια που θα φτιάξετε με τα χέρια σας είναι κλάσεις ανώτερα από τα έτοιμα συσκευασμένα. Πιστέψτε με!

Υλικά:
Για 4 μερίδες

•200 γρ. καλής ποιότητας λευκή σοκολάτα, τριμμένη στη χονδρή πλευρά του τρίφτη
•½ φλιτζάνι (50 ml) γάλα
•1 πακέτο γκοφρέτες με γέμιση βανίλια, θρυμματισμένες (ή 1 φλιτζάνι ψιλοτριμμένη καρυδόψιχα)
•150 γρ. αποξηραμένη και τριμμένη καρύδα (πωλείται σε σακουλάκια, στα σούπερ μάρκετ και στις κάβες που πωλούν και ξηρούς καρπούς)

Εκτέλεση:
Λιώνω τη λευκή σοκολάτα με το γάλα σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα μεταλλικό μπολ στερεωμένο στο χείλος μιας κατατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό. Οση ώρα λιώνει η σοκολάτα ανακατεύω διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και βελούδινο. Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω τις θρυμματισμένες γκοφρέτες και ανακατεύω καλά. Αφήνω το μείγμα να κρυώσει και να σφίξει αρκετά ώστε να πλάθεται.
Φοράω στα χέρια μου γάντια λάτεξ (για να μην κολλάει το μείγμα) και με πλάθω μικρά μπαλάκια, σαν κεφτεδάκια. Βάζω σε ένα πιάτο την τριμμένη καρύδα και ρολάρω τα τρουφάκια μέχρι να καλυφθούν καλά και παντού. Τα βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα πριν τα σερβίρω.

Χρόνος Προετοιμασίας:
30΄
Χρόνος Αναμονής:
Στο ψυγείο: 1 ώρα

Η συνταγή είναι της Ντίνας Νικολάου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου