Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Αμυγδαλωτά σιροπιαστά Badem Κωνσταντινούπολης


Αμυγδαλωτά σιροπιαστά Badem Κωνσταντινούπολης



Αμυγδαλωτά σιροπιαστά Badem Κωνσταντινούπολης

Υλικά για τη ζύμη

2 φλιτζάνια αλεύρι
125gr μαργαρίνη
1 αυγό
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 φακελάκι baking powder
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο αμύγδαλο
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1 κρόκο αυγού
μια πρέζα αλάτι
1 βανίλια

Σιρόπι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
το χυμό μισού λεμονιού
1 βανίλια


Εκτέλεση:

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και μέσα σε ένα βαθύ σκεύος ανοίγουμε μια λακουβίτσα, ρίχνουμε τη μαργαρίνη λιωμένη, το αυγό, τη ζάχαρη (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μαύρη) το baking powder τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα, το αλάτι, τη βανίλια και το χυμό λεμονιού. Ζυμώνουμε μαλακή ζύμη και πλάθουμε σε σχήμα δάκρυ στο μέγεθος της παλάμης μας πατώντας τα ελαφρά από πάνω. Τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και περνάμε με πινελάκι κρόκο αυγού. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 40 λεπτά.


Εκτέλεση σιρόπι:

Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 10 λεπτά ρίχνουμε το λεμόνι τη βανίλια και αφήνουμε να κρυώσει. Ζεματίζουμε τα γλυκά μας με το κρύο σιρόπι και αν θέλουμε διακοσμούμε με σος σοκολάτας η καραμέλας, αμύγδαλο φιλέ, φυστίκη αιγίνης ή ινδική καρύδα.
ΑΛΙΝΤΑ ΚΑΝΑΚΗ

ΠΗΓΗ  politika-fagita-alindakanaki.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου