Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2013

Ποντιακά τηγανόψωμα με μυτζί

Ποντιακά τηγανόψωμα με μυτζί

tiganopsoma_836983074.jpg

To Pontos-News.Gr σας προτείνει τα ποντιακά τηγανόψωμα ή μυζηθρόψωμα.
Υλικά
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
προζύμι ή 1 φακελάκι μαγιά
1 κ.γ. αλάτι
Για τη γέμιση
250 γρ. μυζήθρα τριμμένη
ρίγανη, θυμάρι και βασιλικό
ελαιόλαδο
Εκτέλεση 
Ρίχνουμε το αλεύρι και τη μαγιά ή το προζύμι σ’ ένα μπολ. Προσθέτουμε χλιαρό νερό και το αλάτι και ανακατεύουμε το μίγμα με τα χέρια μέχρι να γίνει μαλακή ζύμη, που να μην κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε για 15' να φουσκώσει.
Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη και την απλώνουμε, σε πιτάκια διαμέτρου 8 εκ. Τοποθετούμε στο κέντρο 1 κουταλιά μυτζί και τα μυρωδικά.
Διπλώνουμε στα δύο και ανοίγουμε πάλι προσεκτικά δίνοντας σχήμα κυκλικό. Κλείνουμε καλά και κάνουμε γύρω γύρω σχέδιο πιέζοντας με ένα πηρούνι.
Τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές ή τα ψήνουμε στο φούρνο στους 220° για 45’, για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα. Αν τα τηγανίσουμε τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να μην έχουν πολύ λάδι. Είναι το ίδιο νόστιμα τηγανιτά ή ψητά. 
Καλή σας όρεξη!
Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση της συνταγής χωρίς την τοποθέτηση ενεργής πηγής.
Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου