Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Ρολάκια κοτόπουλο με σος από μπέικον, μανιτάρια και βότκα

Ρολάκια κοτόπουλο με σος από μπέικον, μανιτάρια και βότκα




ΥΛΙΚΑ:

Για πέντε άτομα:

• Φιλεταρισμένο στήθος κοτόπουλου
• Μανιτάρια πλευρώτους
• Μπέικον
• Πάπρικα
• Βότκα
• Φυτική κρέμα γάλακτος
• Ζωική κρέμα γάλακτος
• Μουστάρδα
• Βούτυρο
• Λάδι
• Αλάτι, πιπέρι, κάρυ
• Αλεύρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σοτάρετε το φιλεταρισμένο κοτόπουλο για λίγα λεπτά στο τηγάνι, να θωρακιστεί. Σε ένα άλλο τηγάνι σοτάρετε τα μανιτάρια με το μπέικον, τα αλατοπιπερώνετε και σβήνετε με βότκα. Γεμίζετε τα φιλέτα με τη μισή γέμιση, τα κλείνετε σε ρολάκια και τα στερεώνετε με οδοντογλυφίδες ή τα δένετε με σπάγκο, για να μείνουν κλειστά. Τα βάζετε σε ένα ταψάκι με νερό και λάδι, τα αλείφετε με λίγη μουστάρδα και τα ψήνετε στο γκριλ για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς. Στο μισό του χρόνου, τα γυρνάτε και τα περνάτε με μουστάρδα κι απ’ την άλλη πλευρά. Ρίχνετε σε ένα τηγάνι λάδι, λίγο βούτυρο, κάρυ, την άλλη μισή γέμιση και την κρέμα γάλακτος. Προσθέτετε λίγη βότκα και δένετε τη σάλτσα με μισό κουταλάκι του γλυκού αλεύρι. Για γαρνιτούρα βράζετε τορτελίνια με γέμιση τυρί και τα καίτε με λίγο βούτυρο. Στο πιάτο τοποθετείτε ένα ρολάκι κοτόπουλο, λίγα τορτελίνια και τα περιχύνετε με τη σος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου