Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Ντόνατς διαίτης!

Ντόνατς διαίτης!


Φτιάξε μοναδικά ντόνατς διαίτης!

Μια light εκδοχή για τα φημισμένα donuts για τους λάτρεις του γλυκού αλλά που προσέχουν και τη σιλουέτα τους!
 Τι χρειαζόμαστε:
  • 50 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 αυγό (περίπου 50γρ.)
  • 1 βανίλια
  • 1 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 1 πρέζα μπέικιν πάουντερ
  • 110 γρ. περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
(Φτιάχνει περίπου 10 Donuts)

Πώς το κάνουμε:
  • Ανακατεύω στο μίξερ ,σε μέτρια ταχύτητα, το αυγό και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  • Ύστερα προσθέτω τη βανίλια και το γιαούρτι.
  • Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλάτι, το μπέικιν, τη σόδα, το αλέυρι και ανακατεύω. Τα μεταφέρουμε στο μίξερ και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα.
  • Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλακι ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο με τον πλάστη (περίπου να έχει πάχος 4-5 χιλ.)
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις, για 10 με 12 λεπτά!
Λίγα μυστικά ακόμα
1) Για να έχουν σχήμα donuts, αν δεν έχουμε το ειδικό εργαλείο, κόβουμε τη ζύμη με ένα ποτήρι ή ένα κουπ πατ διαμέτρου 6εκ. και με ένα καπάκι από μπουκάλι κάνουμε την ρύπα στη μέση! Διαφορετικά μπορείτε απλά να κόψετε τη ζύμη με ένα κουπ πατ και να τα ψήσετε έτσι!!! (στρογγυλά)
2)Αν τα θέλετε γεμιστά, λίωνετε την σοκολάτα της επιθυμίας σας, ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και nutella/merenda, την τοποθετείτε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και τρυπώντας τα donuts τα γεμίζετε! Για το στόλισμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρώμα ζαχαροπλαστικής , τρούφα , ζάχαρη, σοκολάτα .. κ.λ.π. (χρωματιστή ζάχαρη φτίαχνετε ανακατεύοντας ζάχαρη με λίγες σταγόνες από χρώμα ζαχαροπλαστικής ) Enjoy!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου