Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

COTTAGE PIE

COTTAGE PIE


cottage pie


Υλικά

1/2 κιλό κιμά

4 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους1 κομμάτι σέλερι κομμένο3 καρότα κομμένα σε ροδέλες1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο1 κ.σ. πελτέ ντομάτας2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό1/4 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου1 κούπα γάλα250 γρ. τυρί τσένταρ2 κ.σ. αλεύρι1/2 κ.γ. κανέλλα σε σκόνη1 1/2 φλ. ζωμό βοδινού
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνουμε και πολτοποιούμε.

Προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε τον κιμά για ένα λεπτό.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλερι και το καρότο και σωτάρουμε για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε το αλεύρι, την κανέλλα και το μαϊντανό.

Σε ένα μικρό μπωλ ανακατεύουμε το ζωμό με τον πελτέ και το ρίχνουμε στο τηγάνι με τον κιμά. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε, μέχρι να φύγουν τα υγρά (περίπου 15 λεπτά).

Τοποθετούμε τον κιμά σε ένα πυρέξ ή σε μια ταρτιέρα. Απλώνουμε τον πουρέ πατάτας επάνω στον κιμά, πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου