Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Χοιρινό με πιπεριές: Η πιό αυθεντική ελληνική συνταγή

Χοιρινό με πιπεριές: Η πιό αυθεντική ελληνική συνταγή 


Χοιρινό-με-μουστάρδα-και-πιπεριές-340x215

Υλικά για 4 άτομα
  • 1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μεγάλους κύβους
  • ½ κίτρινη πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια
  • ½ κόκκινη πιπεριά (γλυκιά) σε μπαστουνάκια
  • ½ πορτοκαλί πιπεριά σε μπαστουνάκια
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες ψιλές
  • 250 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα σε φέτες χοντρούτσικες
  • 1 κουταλάκι κόλιανδρο σε σκόνη
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα (τόσο όσο χρειάζεται για να καλυφθεί μερικώς ο πάτος της, όχι περισσότερο) και τσιγαρίζουμε το κρέας. Μόλις πάρουν λίγο χρώμα, βάζουμε τα μανιτάρια και τα καρότα.
Ανακατεύουμε να φύγουν τα υγρά τους και μετά ρίχνουμε τις πιπεριές. Όταν και αυτές λαδωθούν καλά, ρίχνουμε και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια.
Καρυκεύουμε με τον κόλιανδρο, το αλάτι και το πιπέρι και μετά σβήνουμε με νερό – θα μπορούσε να μπει και λευκό κρασί για όποιον επιθυμεί.
Βράζουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας – δηλαδή περίπου 1,5 ώρα- και σερβίρουμε με λευκό ρύζι ή πατάτες τηγανητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου