Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013

Ντολμαδάκια γιαλαντζί

Ντολμαδάκια γιαλαντζί
Ντολμαδάκια γιαλαντζί
Πως θα φτιάξετε γρήγορα ντολμαδάκια γιαλαντζί; 
Υλικά:

1/2 κιλό φρέσκα αμπελόφυλλα

1/2 κιλό ρύζι Καρολίνα

5 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

3 ματσάκια φρέσκο κρεμμυδάκι

1 ματσάκι άνηθο

1 ματσάκι μαϊντανό

1 ματσάκι δυόσμο

3 στιμμένα λεμόνια

αλάτι / πιπέρι

1/2 κούπα ελαιόλαδο

Εκτέλεση: 

Σε ένα μεγάλο μπόλ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός φυσικά από τα αμπελόφυλλα.

Τα αφήνουμε μία νύχτα στο ψυγείο καλά σκεπασμένα για να χωνέψουν όλα τα υλικά μαζί.

Κατόπιν πλένουμε τα αμπελόφυλλα μπορεί να έχουμε και αμπελόφυλλα στο βαζάκι και τυλίγουμε ένα ένα τα ντολμαδάκια τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα σφιχτά το ένα δίπλα στο άλλο ρίχνουμε και 1 1/2 κούπα ελαιόλαδο και 3 ποτήρια νερό τα σιγοβράζουμε για 1 ώρα.

Γίνονται νοστιμότα και τα σερβίρουμε με γιαούρτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου