Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Μανιτάρια γεμιστά με κοτόπουλο

Μανιτάρια γεμιστά με κοτόπουλο



Υλικά: 

4 μεγάλα μανιτάρια portobello 8 μικρότερα
200 γρμ. στήθος κοτόπουλο (χωρίς δέρμα)
4 κουτ. σ. λευκό ξηρό κρασί
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 καρότο μικρό
1 κουτ. σ. πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κουτ. σ. άνηθο ψιλοκομμένο
80 γρμ. κρέμα γάλακτος
1 πρέζα κάρυ
αλάτι (προαιρετικά)
πιπέρι
1/2 κύβο ζωμό κότας
1 κουτ. σ. μουστάρδα απαλή, (αν το θέλετε πικάντικο βάλτε καυτερή)
λίγο ελαιόλαδο
100 γρμ. παρμεζάνα, η ρεγκάτο, ή άλλο τυρί που λιώνει, της αρεσκείας σας.


Εκτέλεση: 

Καθαρίστε καλά τα μανιτάρια, αφαιρέστε σε βάθος τα κοτσάνια και σκουπίστε τα. (μην τα πλένετε εσωτερικά διότι τραβούν νερό) Με το δάχτυλό σας πιέστε να λιώσει λίγο το εσωτερικό τους, ώστε να κάνουμε περισσότερο χώρο για γέμιση.
Σε ένα μπολάκι βάλτε την μουστάρδα με τον κύβο, και με το δάχτυλό σας λιώστε τον καλά με την μουστάρδα. Αλείψτε με αυτή τη σάλτσα το στήθος κοτόπουλο. Βάλτε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο καλά. Σβήστε το με το κρασί, και προσθέστε το κάρυ, μαγειρέψτε για ένα λεπτό, κατεβάστε το από την φωτιά, και αφήστε το να κρυώσει.
Με το χέρι "ξάνετε" το στήθος σε χοντρά κορδόνια, βάλτε το στη σανίδα και ψιλοκόψτε το καλά με το μαχαίρι. Ψιλοκόψτε και τα λαχανικά, κρεμμύδι, καρότο, άνηθο, πιπεριά. Στο ίδιο τηγάνι προσθέστε λίγο ελαιόλαδο αν χρειάζεται, και ρίξτε τα λαχανικά, σοτάρετε λίγο να μαραθούν, προσθέστε αλάτι, πιπέρι, (προσοχή στο αλάτι διότι έχουμε τον ζωμό κότας, δοκιμάστε πρώτα, επίσης και στο πιπέρι, αν βάλατε καυτερή μουστάρδα) Προσθέστε τώρα το ψιλοκομμένο κοτόπουλο, ανακατέψτε καλά και ρίξτε την κρέμα γάλακτος, μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά να απορροφηθεί η κρέμα, και κατεβάστε από την φωτιά.
Αλείψτε τα μανιτάρια με λίγο ελαιόλαδο και γεμίστε τα με την γέμιση που φτιάξατε, αφήνοντας λίγο χώρο για το τυρί, και ρίξτε από πάνω μία κουταλιά τυρί τριμμένο. Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο σε ένα ταψί και τοποθετήστε μέσα τα μανιτάρια. Σκεπάστε το ταψί με αλουμινόχαρτο, και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C, για 40-45 λεπτά περίπου, να μαλακώσουν τα μανιτάρια, ξεσκεπάστε, και αφήστε λίγο να πάρει χρώμα και το τυρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου