Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Κέικ ινδοκάρυδο

Κέικ ινδοκάρυδο

Κέικ ινδοκάρυδο

Νόστιμη συνταγή για κέικ ινδοκάρυδο.

Υλικά: 

5 αυγά

2 κούπες αλεύρι

1 κούπα ινδοκάρυδο

1 κούπα λάδι

3 κουταλάκια μπεικεν παουερ

1 κούπα ζάχαρη

1 κούπα γάλα (χλιαρό)

1 βανίλια

Για το σιρόπι

2 κούπες ζάχαρη

2 κούπες νερό

1 κουτάλι της σούπας λεμόνι

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα ασπράδια του αυγού μαρέγκα, τους κρόκους με τη ζάχαρη σε άλλο μπολ, ρίχνουμε το λάδι , το γάλα και ανακατεύουμε με πιρούνι.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι, την βανίλια, το λεμόνι, το μπεικεν, το ινδοκάρυδο, τέλος ρίχνουμε τη μαρέγκα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι, μόλις ψηθεί και κρυώσει το κέικ ρίχνουμε από επάνω το σιρόπι και πασπαλίζουμε λίγο ινδοκάρυδο. Αφού κρυώσει καλά μπορούμε πλέον να ξεφορμάρουμε το κέικ και να το βάλουμε σε μια πιατέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου