Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013

Ομελέτα φούρνου με πατάτες και λουκάνικα

Ομελέτα φούρνου με πατάτες και λουκάνικα

Ομελέτα φούρνου
Υλικά για 4 άτομα
- 5 αυγά
- 3 μέτριες πατάτες
- 1 λουκάνικο Φρανκφούρτης
- ½ φλιτζάνι φρέσκο γάλα
- ½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί
- Ροδέλες πράσινης και κόκκινης πιπεριάς
- ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τις πατάτες, τις ρίχνουμε σε ένα λαδωμένο ταψί και τις τηγανίζουμε. Ακολούθως, τις βάζουμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι και τις στρώνουμε σε ένα πυρέξ. 
Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά, το γάλα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το πιπέρι. Μόλις το πράξουμε, ρίχνουμε πάνω από τις πατάτες το τυρί και μετά το μείγμα μας. Εν συνεχεία, κόβουμε το λουκάνικο σε λεπτές φετούλες και το βάζουμε από πάνω. 
Αφού προσθέσουμε και τις πιπεριές, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-30 περίπου λεπτά, ή έως ότου ροδίσει και φουσκώσει η ομελέτα μας. Καλή σας όρεξη!

Πηγή: http://www.συνταγες.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου