Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ














Είτε είστε μια πολυάσχολη μαμά που τρέχει και δεν φτάνει, είτε μια κοινωνική εργένισσα, που το σπίτι σας συγκεντρώνει φίλους σχεδόν κάθε βράδυ, το οπλοστάσιο της κουζίνας σας πρέπει να περιλαμβάνει οπωσδήποτε κάποια συστατικά, που θα σας βοηθήσουν να ετοιμάσετε γευστικά πιάτα εύκολα και γρήγορα. Σήμερα θα δούμε τα 8 πιο σπουδαια  συστατικά, που δεν πρέπει να λείπουν ποτέ από τα ντουλάπια ή το ψυγείο σας.
1. Μυρωδικά και μπαχαρικά
Η νοστιμιά στο φαγητό συχνά δεν είναι θέμα αν αγοράσατε το καλύτερο κομμάτι κρέατος, αλλά ο τρόπος που εμπλουτίσατε τη γεύση του κατά το μαγείρεμα. 
Φτιάξτε, λοιπόν, μια ενδιαφέρουσα συλλογή από αποξηραμένα μυρωδικά και μπαχαρικά που θα απογειώσουν ακόμα και τις πιο απλές και γρήγορες συνταγές.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι δεν πρέπει να λείπουν από καμία κουζίνα:
Μυρωδικά: Σκόρδο, μαϊντανός, άνηθος, δυόσμος, βασιλικός...
Μπαχαρικά: Πιπέρι, κανέλα, γαρύφαλλο, μπούκοβο ή πάπρικα, μοσχοκάρυδο, μπαχάρι.....
Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε μικρά γλαστράκια με φρέσκο βασιλικό, μαϊντανό και άλλα μυρωδικά για έξτρα γεύση στα φαγητά σας.

2. Όσπρια

Τα όσπρια είναι εξαιρετικές πηγές πρωτεϊνών και ινών. Επιπλέον, δημιουργούν αίσθηση πληρότητας και το καλύτερο... μαγειρεύονται σε 20 λεπτά. Μια σαλάτα με βραστά μαυρομάτικα φασόλια ή φακές, γαρνιρισμένη με μυρωδικά και φρεσκοκομμένα λαχανικά, θα σας δώσουν την ευκαιρία να προσφέρετε ένα νόστιμο και θρεπτικό πιάτο στην οικογένεια ή τους φίλους σας.

3. Ζυμαρικά

Το τι μπορείτε να φτιάξετε με ένα πακέτο ζυμαρικών είναι μια λίστα ανεξάντλητη. Επιπλέον, τα ζυμαρικά είναι έτοιμα σε 15-20 λεπτά. Μαζί με κόκκινη ή λευκή σάλτσα, μπορούν να γίνουν ένα τέλειο κυρίως πιάτο αλλά και με φρέσκα ή βρασμένα λαχανικά, όσπρια ή ό,τι άλλο η φαντασία σας σκεφτεί, μπορούν να αποτελέσουν την βάση για μια εκπληκτική μακαρονοσαλάτα.

4. Κατεψυγμένα λαχανικά

Μπορείτε στα γρήγορα να φτιάξετε ένα παραδοσιακό λαδερό φαγητό, όπως τα φασολάκια ή οι αγκινάρες. Μπορείτε ακόμα να τα βράσετε στον ατμό, παρουσιάζοντας υγιεινές σαλάτες ή να τα βράσετε μαζί με ρύζι, φτιάχνοντας ένα νοστιμότατο ριζότο. Οι επιλογές κι εδώ είναι απεριόριστες.

5. Λεμόνια (και πορτοκάλια)

Τα λεμόνια είναι βασικό συστατικό για πολλές συνταγές. Φτιάξτε στα γρήγορα ένα λεμονάτο κοτόπουλο, προσθέστε χυμό λεμονιού στα βραστά λαχανικά για να τα κάνετε πιο νόστιμα, προσθέστε λεμόνι σε μαρινάδες, σάλτσες και dressing. Επίσης, φτιάξτε ψιλοκομμένες πατάτες στο φούρνο με χυμό από λεμόνια και πορτοκάλια και εντυπωσιάστε τους όλους με την εκλεπτυσμένη γεύση τους.

6. Χυμός τομάτας

Ο χυμός τομάτας είναι η βάση για ένα σωρό συνταγές. Το χειμώνα, που δεν είναι η εποχή της τομάτας, μπορείτε με ευκολία να φτιάξετε κόκκινη σάλτσα για τα ζυμαρικά σας, μοσχαράκι ή κοτόπουλο κοκκινιστό, αλλά και την καλύτερη ketchup, προσθέτοντας απλώς ζάχαρη και ξύδι.

7. Κονσέρβες με μανιτάρια και καλαμπόκι

Με ένα απλό ξέπλυμα, είναι έτοιμα για να συμπληρώσουν τις απλές παρασκευές σας και να τους δώσετε άλλη όψη. Σαλάτες, λευκές σάλτσες, ριζότο μπορούν πραγματικά να απογειωθούν. Μην ξεχνάτε λοιπόν ποτέ να έχετε μανιτάρια και καλαμπόκι στο ντουλάπι σας για να είστε έτοιμες ανά πάσα στιγμή για εντυπωσιακά και πεντανόστιμα πιάτα.

8. Πίτες

Έτοιμες πίτες για σουβλάκια ή αραβικές ή ακόμα και μεξικάνικα τάκος μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για πρωτότυπες νοστιμιές. Βάλτε τη φαντασία σας και δημιουργείστε πρωτότυπες γεμίσεις για τυλιχτά ορεκτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου