Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013

Χοιρινό με δαμάσκηνα και πουρέ πατάτας

Χοιρινό με δαμάσκηνα και πουρέ πατάτας



ΥΛΙΚΑ

Για το χοιρινό με δαμάσκηνα

• ½ κούπα ελαιόλαδο
• 1 ½ κιλό χοιρινό φιλέτο σε ομοιόμορφα κομμάτια
• ½ κούπα κρασί κόκκινο
• ½ κ.γ. θυμάρι
• ½ κ.γ. δενδρολίβανο
• ½ κ.γ. κόλιανδρο σε κόκκους
• Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• ½ κιλό δαμάσκηνα ξερά χωρίς κουκούτσι

Για τον πουρέ

• 8 μεγάλες πατάτες
• 2 κούπες ζεστό φρέσκο γάλα
• 2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
• ½ κ.γ. αλάτι




ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Για το χοιρινό με δαμάσκηνα
Ρίχνετε το λάδι στην κατσαρόλα να κάψει σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε τα κομμάτια του φιλέτου, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά από όλες τις πλευρές. Σβήνετε με το κρασί και βράζετε το φιλέτο για ένα λεπτό. Προσθέτετε τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζετε και σιγοβράζετε το φιλέτο για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει, φροντίζοντας να μην στεγνώσει. Βγάζετε το κρέας από την κατσαρόλα με μία τρυπητή κουτάλα σ’ ένα μπολ και ρίχνετε στο ζουμί τα δαμάσκηνα. Τα σκεπάζετε και τα σιγοβράζετε, ώσπου να φουσκώσουν και να μείνουν με λίγη πηχτή σάλτσα. Ξαναβάζετε μέσα τα κομμάτια του φιλέτου και ανακατεύετε ελαφρά σε μέτρια φωτιά για να ζεσταθούν καλά. Συνοδεύετε το φαγητό με πουρέ πατάτας.

Για τον πουρέ
Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες σε κύβους και τις ψήνετε στον ατμό. Όπως είναι καυτές, τις βάζετε σε ένα μπολ και τις χτυπάτε στο μίξερ. Προσθέτετε το βούτυρο, το γάλα (κατά βούληση, ανάλογα με το πόσο πηχτό επιθυμείτε τον πουρέ) και στο τέλος το αλάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου