Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2013

Μελιτζανοκεφτέδες

Μελιτζανοκεφτέδες

Μελιτζανοκεφτέδες
Λαχταριστοί και νόστιμοι μελιτζανοκεφτέδες από μια συνταγή που θα σας αφήσει με ανοιχτό το στόμα. Πολύ εύκολα και γρήγορα θα βρεθούν στο πιάτο σας γιατί η προετοιμασία τους είναι σύντομη
Τα υλικά που θα χρειαστέιτε είναι τα εξής:

5-6 μελιτζάνες φλάσκες
2 αβγά

1/2 κιλό τριμμένο κεφαλοτύρι

1 1/2 φλυτζάνι μουσκεμένη ψίχα ψωμιού

1 κουταλάκι σόδα

2 κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανός

1 κουταλάκι ξερό κρεμμύδι ψιλικομμένο

3 φυλλαράκια δυόσμο ή ξερό

3 κουταλιές ελαιόλαδο

αλάτι / πιπέρι

φρυγανιά τριμμένη.

1.Πλένετε τις μελιτζάνες και με πιρούνι τις τρυπάτε σε 2 με 3 σημεία και τις ρίχνετε σε αλατισμένο νερό που βράζει. Αφού βράσουν πολύ καλά, τις στραγγίζετε, τις ξεφλουδίζετε και τις κάνετε πουρέ στο blender ή στο γουδί ( βγαίνει 2 φλιτζάνια περίπου)

2.Σε λεκανίτσα, ρίχνετε τα 2 φλυτζάνια από τον πολτό, το 1 1/2 φλιτζάνι από την ψίχα, τα 2αβγά, το 1/2 κιλό κεφαλοτύρι τριμμένο, 1 κουταλάκι σόδα,

δύο κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο, το δυόσμο, το λάδι, αλάτι / πιπέρι και ένα κουταλάκι από το ψιλοκομμένο κρεμμύδι

3.Ζυμώνετε καλά τα υλικά και πλάθετε μπαλίτσες, βρέχοντας τα χέρια σας σε νερό. Τους περνάτε από τη φρυγανιά ή τους αλευρώνετε αν θέλετε και τηγανίζετε σε άφθονο λάδι να ροδίσουν

4.Σερβίρετέ τους ζεστούς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου