Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Μελιτζανοκεφτέδες

Μελιτζανοκεφτέδες

Μελιτζανοκεφτέδες
Λαχταριστοί και νόστιμοι μελιτζανοκεφτέδες από μια συνταγή που θα σας αφήσει με ανοιχτό το στόμα. Πολύ εύκολα και γρήγορα θα βρεθούν στο πιάτο σας γιατί η προετοιμασία τους είναι σύντομη
Τα υλικά που θα χρειαστέιτε είναι τα εξής:

5-6 μελιτζάνες φλάσκες
2 αβγά

1/2 κιλό τριμμένο κεφαλοτύρι

1 1/2 φλυτζάνι μουσκεμένη ψίχα ψωμιού

1 κουταλάκι σόδα

2 κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανός

1 κουταλάκι ξερό κρεμμύδι ψιλικομμένο

3 φυλλαράκια δυόσμο ή ξερό

3 κουταλιές ελαιόλαδο

αλάτι / πιπέρι

φρυγανιά τριμμένη.

1.Πλένετε τις μελιτζάνες και με πιρούνι τις τρυπάτε σε 2 με 3 σημεία και τις ρίχνετε σε αλατισμένο νερό που βράζει. Αφού βράσουν πολύ καλά, τις στραγγίζετε, τις ξεφλουδίζετε και τις κάνετε πουρέ στο blender ή στο γουδί ( βγαίνει 2 φλιτζάνια περίπου)

2.Σε λεκανίτσα, ρίχνετε τα 2 φλυτζάνια από τον πολτό, το 1 1/2 φλιτζάνι από την ψίχα, τα 2αβγά, το 1/2 κιλό κεφαλοτύρι τριμμένο, 1 κουταλάκι σόδα,

δύο κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο, το δυόσμο, το λάδι, αλάτι / πιπέρι και ένα κουταλάκι από το ψιλοκομμένο κρεμμύδι

3.Ζυμώνετε καλά τα υλικά και πλάθετε μπαλίτσες, βρέχοντας τα χέρια σας σε νερό. Τους περνάτε από τη φρυγανιά ή τους αλευρώνετε αν θέλετε και τηγανίζετε σε άφθονο λάδι να ροδίσουν

4.Σερβίρετέ τους ζεστούς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου