Μελιτζανοκεφτέδες
Λαχταριστοί και νόστιμοι μελιτζανοκεφτέδες από μια συνταγή που θα σας αφήσει με ανοιχτό το στόμα. Πολύ εύκολα και γρήγορα θα βρεθούν στο πιάτο σας γιατί η προετοιμασία τους είναι σύντομη
Τα υλικά που θα χρειαστέιτε είναι τα εξής:
5-6 μελιτζάνες φλάσκες
2 αβγά
1/2 κιλό τριμμένο κεφαλοτύρι
1 1/2 φλυτζάνι μουσκεμένη ψίχα ψωμιού
1 κουταλάκι σόδα
2 κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 κουταλάκι ξερό κρεμμύδι ψιλικομμένο
3 φυλλαράκια δυόσμο ή ξερό
3 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι / πιπέρι
φρυγανιά τριμμένη.
1.Πλένετε τις μελιτζάνες και με πιρούνι τις τρυπάτε σε 2 με 3 σημεία και τις ρίχνετε σε αλατισμένο νερό που βράζει. Αφού βράσουν πολύ καλά, τις στραγγίζετε, τις ξεφλουδίζετε και τις κάνετε πουρέ στο blender ή στο γουδί ( βγαίνει 2 φλιτζάνια περίπου)
2.Σε λεκανίτσα, ρίχνετε τα 2 φλυτζάνια από τον πολτό, το 1 1/2 φλιτζάνι από την ψίχα, τα 2αβγά, το 1/2 κιλό κεφαλοτύρι τριμμένο, 1 κουταλάκι σόδα,
δύο κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο, το δυόσμο, το λάδι, αλάτι / πιπέρι και ένα κουταλάκι από το ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3.Ζυμώνετε καλά τα υλικά και πλάθετε μπαλίτσες, βρέχοντας τα χέρια σας σε νερό. Τους περνάτε από τη φρυγανιά ή τους αλευρώνετε αν θέλετε και τηγανίζετε σε άφθονο λάδι να ροδίσουν
4.Σερβίρετέ τους ζεστούς
5-6 μελιτζάνες φλάσκες
2 αβγά
1/2 κιλό τριμμένο κεφαλοτύρι
1 1/2 φλυτζάνι μουσκεμένη ψίχα ψωμιού
1 κουταλάκι σόδα
2 κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 κουταλάκι ξερό κρεμμύδι ψιλικομμένο
3 φυλλαράκια δυόσμο ή ξερό
3 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι / πιπέρι
φρυγανιά τριμμένη.
1.Πλένετε τις μελιτζάνες και με πιρούνι τις τρυπάτε σε 2 με 3 σημεία και τις ρίχνετε σε αλατισμένο νερό που βράζει. Αφού βράσουν πολύ καλά, τις στραγγίζετε, τις ξεφλουδίζετε και τις κάνετε πουρέ στο blender ή στο γουδί ( βγαίνει 2 φλιτζάνια περίπου)
2.Σε λεκανίτσα, ρίχνετε τα 2 φλυτζάνια από τον πολτό, το 1 1/2 φλιτζάνι από την ψίχα, τα 2αβγά, το 1/2 κιλό κεφαλοτύρι τριμμένο, 1 κουταλάκι σόδα,
δύο κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο, το δυόσμο, το λάδι, αλάτι / πιπέρι και ένα κουταλάκι από το ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3.Ζυμώνετε καλά τα υλικά και πλάθετε μπαλίτσες, βρέχοντας τα χέρια σας σε νερό. Τους περνάτε από τη φρυγανιά ή τους αλευρώνετε αν θέλετε και τηγανίζετε σε άφθονο λάδι να ροδίσουν
4.Σερβίρετέ τους ζεστούς
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου