Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013

Οι 5 καλύτερες συνταγές για μηλόπιτες

Οι 5 καλύτερες συνταγές για μηλόπιτες

Ένα γλυκό που ταιριάζει απόλυτα στο φθινόπωρο. Σε αντίθεση με τις κολασμένες σοκολατίνες και τα παγωτά που αποτελούν θερμιδικές βόμβες, η μηλόπιτα είναι συνήθως ελαφριά, μπορεί να παρασκευαστεί σε διάφορες παραλλαγές (με ξηρούς καρπούς, αλκοόλ, μπαχαρικά κ.λ.π.) και να γίνει είτε γευστικό σνακ για πρωινό, είτε ένα λαχταριστό επιδόρπιο.

Μηλοπιτάκια με καρύδια

Υλικά:
4 μήλα
8 κσ. ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
150 γραμμάρια κομματάκια καρύδια
½ κιλό αλεύρι
250 γρ μαργαρίνη
2 κ.σ. ζάχαρη
1 γιαούρτι στραγγιστό
Εκτέλεση:
Για να φτιάξετε τη ζύμη, χτυπάτε καλά τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτετε το αλεύρι και στο τέλος το γιαούρτι ώστε να γίνει μια πολύ αφράτη ζύμη. Τη αφήνετε να ξεκουραστεί για ½ με 1 ώρα.
Για να φτιάξετε τη γέμιση, κόβετε τα μήλα σε κύβους και τα ρίχνετε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και την κανέλα. Τα αφήνετε να βράσουν για 7-8 λεπτά και στη συνέχεια τα βγάζετε από τη φωτιά. Τα αφήνετε να κρυώσουν και στη συνέχεια πασπαλίζετε με τα καρύδια.
Παίρνετε ένα μπαλάκι ζύμης και το ανοίγετε με τα δάχτυλά σας. Βάζετε μέσα μια μικρή κουταλιά από τη γέμιση και στη συνέχεια κλείνετε τη ζύμη, ώστε να σχηματιστεί μια μικρή μπάλα. Συνεχίζετε έτσι μέχρι να τελειώσει η ζύμη και η γέμιση. Βάζετε τα μηλοπιτάκια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνετε να κρυώσουν καλά και πριν τα σερβίρετε τα πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.
Συνταγή: neadiatrofis.gr

Μηλόπιτα σαν κέικ

Υλικά:
1 φλ. σπορέλαιο
1 φλ. ζάχαρη μαύρη
1 φλ. γάλα φρέσκο
3 φλ. αλεύρι
4 αυγά
1 μπέικιν
3 μεγάλα μήλα
1 κ.γ κανέλα
Εκτέλεση:
Καθαρίστε τα μήλα, κόψτε τα στη μέση, τρίψτε τα και βάλτε τα σε ένα μπολ με κανέλα.
Χτυπήστε τη ζάχαρη με το λάδι και προσθέστε ένα-ένα τα αυγά.
Προσθέστε το μπέικιν στο αλεύρι και ρίξτε στο μείγμα των αυγών αλεύρι και γάλα μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Ενώστε το χυλό με τα μήλα, ρίξτε το μείγμα σε ταψί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις για 50 λεπτά περίπου.
Συνταγή: mothersblog.gr

Σοκολατένια Μηλόπιτα

Υλικά:
Ζύμη
200 γρ αλεύρι
125 γρ βούτυρο
1 πρέζα αλάτι
3-4 κ.σ. μέλι
4 κ.σ. κακάο
2 κρόκοι αυγών
50 γρ σοκολάτα πικρή τριμμένη
4 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
τα ασπράδια των αυγών
λίγο μοσχοκάρυδο.
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι μαζί με το κακάο και το αλάτι. Προσθέτετε το βούτυρο σε κομματάκια και ζυμώνετε για να γίνουν ψίχουλα.
Προσθέτετε τα αυγά και το μέλι και ζυμώνετε. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο αλεύρι. Ανοίγετε φύλο και το βάζετε σε ένα σκεύος για τάρτες. Το τοποθετείτε στην κατάψυξη για κάνα 10λεπτο να παγώσει.
Το βγάζετε από την κατάψυξη και με ένα πινέλο απλώνετε μια στρώση από τα ελαφρώς χτυπημένα ασπράδια. Ρίχνετε την τριμμένη οκολάτα και από πάνω τα μήλα σε στρώσεις. Περνάτε με ένα πινέλο τα μήλα με το υπόλοιπο ασπράδι και ψήνετε για 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Συνταγήbiggestchef.blogspot.gr

Αυστριακή Μηλόπιτα (Strudel)

Υλικά:
250 γρ. αλεύρι μαλακό
1/2 κούπα ζεστό νερό (αποσταγμένο)
1 πρέζα αλάτι
2 κ.σ. ηλιέλαιο
1 αυγό μεγάλο
1 κιλό μήλα κίτρινα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
Φρυγανιά τριμμένη (αρκετή ώστε να τραβήξει τα υγρά του μήλου)
200 γρ. βούτυρο αγελαδινό
600 γρ. ζάχαρη
1 κ.σ. κανέλα
Χυμό 1 λεμονιού
Σταφίδες μαύρες κατά βούληση
1 κ.σ. ρούμι
Εκτέλεση:
Ρίχνετε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί και ζυμώνετε καλά ώστε να κάνετε το ζυμάρι να μην κολλάει. Το αφήνετε μέσα σε ένα μπολ γεμάτο λάδι να ξεκουραστεί για μισή ώρα και ετοιμάζετε τη γέμιση. Βάζετε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύετε καλά. Βγάζετε τη ζύμη από το λάδι, το αφήνετε να στραγγίσει λίγο και το βουτάτε μέσα σε αλεύρι. Αλευρώνετε το τραπέζι καλά, βάζετε πάνω το ζυμάρι και ανοίγετε φύλλο λεπτό.
Μόλις το ανοίξετε το αλείφετε με λιωμένο αγελαδινό βούτυρο. Παίρνετε τη γέμιση και την αειάζετε κατά μήκος του φύλλου στην αρχή του αφήνοντας τις άκρες κενές για να μπορέσετε να το κλείσετε. Το τυλίγετε, τρίβετε τις άκρες δεξιά αριστερά και τις βάζετε από κάτω.
Τον αλοίφετε με αγελαδινό βούτυρο και τον ψήνετε με στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο. Μόλις το βγάλετε από τον φούρνο, το αλείφετε ξανά με βούτυρο. Σερβίρεται ζεστό.
Συνταγή: yumyum.gr

Μηλόπιτα της Τεμπέλας

Υλικά:
5-6 μηλα
1 κούπα ζάχαρη
200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
1 κ.σ. κανέλλα
5 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
3 βανίλιες
1 1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
Εκτέλεση:
Βουτυρώνετε το ταψί. Πλένετε και καθαρίζετε τα μήλα, τα κόβετε σε φέτες και τα απλώνετε στο ταψί έτσι ώστε να καλυφθεί όλη του η επιφάνεια.
Σε ένα τηγανάκι λιώνετε το βούτυρο, τη ζάχαρη και την κανέλλα και περιχύνετε με το μίγμα αυτό τα μήλα.
Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, προσθέτετε τη βανίλια και το αλεύρι και χτυπάτε για λίγο ακόμα.
Ρίχνετε και αυτό το μίγμα στο ταψί με τα μήλα. Ψήνετε στους 180° για 35-40 λεπτά.
Συνταγή: sintagespareas.gr
*Όπου «κ.σ.», σημαίνει κουταλιές της σούπας.
*Όπου «κ.γ.», σημαίνει κουταλιές του γλυκού.
*Όπου «φλ.», σημαίνει φλιτζάνι.
ΠΗΓΗ: http://www.mama365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου