Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Κορμός σοκολάτας

Κορμός σοκολάτας
Φτιάξτε καταπληκτικό κορμό σοκολάτας
Το γνωστό σε όλους μας γλυκό σε μία φανταστική συνταγή!

Υλικά για 6 άτομα

    350 γρ. μπισκότα τύπου πτι  μπερ χονδροτριμμένα

    1 φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια χονδροτριμμένα

    1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη

    4 αυγά

    5 κουτ. σούπας κακάο

    220 γρ. βούτυρο

    1 κόλλα αντικολλητικό χαρτί η αλουμινόχαρτο

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη μέσα σε μια λεκάνη δυνατά με το σύρμα για να αφρατέψουν.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κακάο, τα καρύδια και τελευταία τα μπισκότα τα οποία τα έχουμε χονδροτρίψει.

Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε το μείγμα.

Έπειτα, συμπληρώνουμε με το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με τη σπάτουλα έως ότου ομογενοποιηθούν όλα μας τα υλικά.

Τέλος, ρίχνουμε το μείγμα του κορμού στο αντικολλητικό χαρτί και το τυλίγουμε σφιχτά σε σχήμα ρολού.

Το βάζουμε  στην κατάψυξη και το αφήνουμε να παγώσει καλά για 2 ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου