Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Μπακαλιάρος σκορδαλιά

Μπακαλιάρος σκορδαλιά

Μπακαλιάρος σκορδαλιά
Μία παραδοσιακή συνταγή για το γνωστό σε όλους μας πολύ νόστιμο φαγητό. 
Υλικά: 

1 & ½ κιλό παστό μπακαλιάρο

1 & ½ φλιτζάνι τσαγιού σπορέλαιο,

αλεύρι για το αλεύρωμα.

1 & ½ φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι

½ φλιτζάνι τσαγιού νερό

1 αυγό

αλάτι

μαϊντανό

½ κιλό μπαγιάτικο ψωμί

150 γραμμάρια κοπανισμένα καρύδια (προαιρετικά)

150 γραμμάρια ελαιόλαδο

2 κουταλιές ξύδι

5-6 σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση: 

Αφαιρούμε την πέτσα, κόβουμε τον μπακαλιάρο και τον ξαρμυρίζουμε από το προηγούμενο βράδυ σε κρύο νερό το οποίο αλλάζουμε 5-6 φορές.

Την επομένη αφού ξαρμύρισε ο μπακάλικος ετοιμάζουμε πρώτα την σκορδαλιά. Μουσκεύουμε και στύβουμε το ψωμί.

Χτυπάμε πρώτα το σκόρδο με το αλάτι σε ξύλινο γουδί, και τα βάζουμε σε μπολ μαζί με το ψωμί και τα χτυπάμε καλά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι, το ξύδι ,τα καρύδια (προαιρετικά) και τα ανακατεύουμε καλά ωσότου γίνει η σκορδαλιά.

Για να τηγανίσουμε τον μπακαλιάρο ετοιμάζουμε το κουρκούτι (1 ½ φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι, ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό, 1 αυγό, λίγο αλάτι), βουτάμε μέσα τα κομμάτια και τα τηγανίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου