Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

TIPS ΚΡΕΜΜΥΔΙΩΝ +ΓΚΑΖΟΖΑΣ+ΑΥΓΑ

Tips για το καθάρισμα των κρεμυδιών

  
Ενα καλομαγειρεμένο στιφάδο με μικρά κρεμυδάκια και λαγό ή κουνέλι είναι ότι ποιο λαχταριστό στο τραπέζι μας. Πως όμως καθαρίζουμε τα κρεμυδάκια εύκολα και χωρίς κόπο?? Πέρνουμε και ζεσταίνουμε νερό όχι μέχρι βρασμού. Βάζουμε τα κρεμύδακια μέσα στο νερό για καμιά ώρα. Μετά από αυτό καθαρίζονται πανεύκολα χωρίς δάκρυα και χωρίς κόπο με ένα μαχαιράκι. Πολλές φορές καθαρίζονται και με το χέρι. Αυτά για το κόλπο με τα κρεμυδάκια...



TIPS ΜΕ ΓΚΑΖΟΖΑ
Η γκαζόζα έχει περισσότερα ‘’ταλέντα’’ από όσα μπορείτε να φανταστείτε!!

Ας μάθουμε μερικά:


Για να γίνουν πιο τραγανά όταν ψηθούν τα φύλλα για τυρόπιτα, ραντίστε τα με λίγη γκαζόζα!!!


Φτιάξτε τα πιο ενδιαφέρουσα κοκτέιλ με παγάκια από γκαζόζα! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι αντί για νερό στη παγοθήκη να βάλετε λίγη γκαζόζα!

Αν έχετε σκοπό να φτιάξετε συνταγή χρησιμοποιώντας ζύμη, αντί για νερό ή χυμό προσθέστε λίγη γκαζόζα. Η ζύμη για τάρτα γίνεται πιο τραγανή ενώ οι νόστιμες τηγανίτες σας θα γίνουη ακόμα πιο τραγανές με μικρές τρυπούλες.

Θέλετε τα κομμένα και έτοιμα για σερβίρισμα φρούτα σας να αποκτήσουν ωραία γεύση και προστασία από το πρώορο μαύρισμα; Τότε δεν έχετε παρά να χρησιμοποιήσετε λίγη γκαζόζα πάνω τους!!!


TIPS ΜΕ ΑΥΓΑ
Αυγά

Για να καταλάβετε αν τα αυγά που μόλις αγοράσατε είναι φρέσκα, βυθίστε τα σε νερό. Αν το αβγό πάει στον πάτο τότε είναι φρέσκο. Αν επιπλέει στην επιφάνεια , τότε είναι μπαγιάτικο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου