Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Κυδώνι γλυκό

Κυδώνι γλυκό 



ΥΛΙΚΆ
8 ποτήρια κυδώνι τριμμένο.
2 ποτήρια νερό
3 ποτήρια ζάχαρη
Αμύγδαλα ανάλατα και ξεφλουδισμένα
2 φύλλα μοσχόφυλλο (αν έχετε)
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
1. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα μπόλικο νερό και προσθέτουμε τα τριμμένα κυδώνια να πάρουν μερικές βράσεις.
2. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τα 2 ποτήρια νερό και την ζάχαρη και βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι.
3. Οταν το σιρόπι μας δέσει κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε τα κυδώνια καλά στραγγισμένα.
4. Βάζουμε πάλι την κατσαρόλα στην φωτιά, προσθέτουμε τα αμύγδαλα, το μοσχόφυλλο, αφήνουμε το γλυκό μας να πάρει 2-3 βράσεις.
5. Οταν το γλυκό κρυώσει πετάμε το μοσχόφυλλο και όταν κρυώσει το μαζεύουμε σε γυάλινα βάζα.(Τα βάζα που θα μαζέψουμε το γλυκό πρέπει να είναι καθαρά και στεγνά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου