Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

16 περίεργες χρήσεις για το βούτυρο… εκτός κουζίνας!


16 περίεργες χρήσεις για το βούτυρο… εκτός κουζίνας!


Η μάχη του βουτύρου με τη μαργαρίνη μαίνεται, ενώ οι ειδικοί χρόνια τώρα αρνούνται να συμφωνήσουν για το ποιο τελικά είναι το πιο υγιεινό. Αν όμως δεν το καταναλώσουμε, τι μπορούμε να το…

κάνουμε;
1. Αν αλείψετε σε μία χαρτοπετσέτα ή σε ένα βαμβάκι λίγη μαργαρίνη ή βούτυρο και το τρίψετε τους μεντεσέδες της πόρτας, που επιμένει να «τσιρίζει» κάθε φορά που την ανοίγετε, να είστε σίγουροι ότι ο ήχος αυτός θα αποτελέσει παρελθόν.
2. Εντοπίσατε λεκέδες από μελάνι σε πλαστικό; Μην αγχώνεστε. Απλά τρίψτε λίγο βούτυρο πάνω στο λεκέ και αφήστε το στον ήλιο. Μετά από μερικές ημέρες…ηλιοθεραπείας, καθαρίστε με νερό και σαπούνι.
3. Απαλλαγείτε από τους λεκέδες του νερού σε ξύλινα αντικείμενα. Τρίψτε λίγο βούτυρο στην «πληγείσα» περιοχή και αφήστε το για 24 ώρες. Το επόμενο πρωί σκουπίστε με μια πετσέτα.
4. Στην περίπτωση, που ο χειμώνας πέσει βαρύς (για να είστε προετοιμασμένοι) και έρθουν χιόνια, θυμηθείτε να αλείψετε το φτυάρι σας με βούτυρο, ώστε το χιόνι να μην κολλάει και να κάνει την αγγαρεία της χειρωνακτικής απομάκρυνσής του χιονιού (κοινώς να ανοίξετε δρόμο έξω από το σπίτι σας) λιγότερο επίπονη και χρονοβόρα.
5. Αν δυσκολεύεστε να καταπιείτε κάποιο χάπι, δοκιμάστε να το αλείψετε με λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη και να το συνοδεύσετε με ένα ποτήρι νερό.
6. Στην περίπτωση, που η κόλλα δε «λέει» να ξεκολλήσει από τα χέρια σας, τρίψτε λίγο βούτυρο στο σημείο, πριν τα πλύνετε. Στη συνέχεια, τρίψτε τα με μία πετσέτα και μετά ξεπλύνετε.
7. Αν πάλι έχει κολλήσει τσίχλα στα μαλλιά σας και (φυσικά) αρνείστε να τα κόψετε, απλώστε λίγο βούτυρο και τρίψτε ελαφρά. Αφήστε μέχρι να απορροφηθεί το βούτυρο και στη συνέχεια σκουπίστε απαλά με ένα πανί.
8. Η απάντηση στον μώλωπα (μελανιά) είναι το βούτυρο. Μόλις χτυπήσετε, απλώστε λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη αμέσως στο σημείο και αφήστε το για λίγη ώρα. Τα φωσφορικά άλατα στο βούτυρο εμποδίζουν την εμφάνιση του μώλωπα, όπως ακριβώς η μπριζόλα, εμποδίζει το καρούμπαλο.
9. Εαν ανήκετε σε αυτούς που παλεύουν με τη «μπερδεμένη» αλυσίδα από το αγαπημένο κολιέ ή βραχιόλι τους, τότε πρέπει να σας συστήσουμε στον νέο σας «σωτήρα», το βούτυρο. Τρίψτε λόγο στην περιοχή που έχει μπλεχτεί και προσπαθήστε σιγά σιγά να αφήσετε την αλυσίδα να γλιστρήσει.
10. Ενισχύστε τα αδύναμα, εύθραυστα και ξηρά νύχια, τρίβοντας λίγο βούτυρο πριν από τον ύπνο. Θυμηθείτε να τοποθετήσετε στα χέρια σας όμως, βαμβακερά γάντια και το αμέσως επόμενο πρωί, όταν ξυπνήσετε θα δείτε θεαματικές βελτιώσεις στην αντοχή των νυχιών σας.
11. Αν τα δάχτυλά σας «πρήστηκαν» και δε μπορείτε με τίποτα να βγάλετε το δαχτυλίδι σας, απλώστε λίγο βούτυρο (εναλλακτικά γίνεται και με σαπούνι ή βαζελίνη) και με κινήσεις αριστερά-δεξιά (και λίγη υπομονή) σύντομα θα βγει.
12. Για να απαλύνετε το ξηρό δέρμα, το βούτυρο ενδείκνυται ως υποκατάστατο για κρέμες και λοσιόν. Μάλιστα, μπορείτε ακόμη και να το χρησιμοποιήσετε ως κρέμα ξυρίσματος.
13. Η …μακροζωία στο τυρί είναι αν μη τα άλλο επιθυμητή, αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για τη μυρωδιά του. Για τον λόγο αυτό, αλείψτε την άκρη ενός σκληρού τυριού με λίγο βούτυρο και αυτό θα αποτρέψει ή καλύτερα θα καθυστερήσει τη διαδικασία της μούχλας.
14. Αν θέλετε να κάνετε οικονομία και να μην πετάξετε το υπόλοιπο κρεμμύδι που σας περίσσεψε, αλείψτε λίγο βούτυρο στο πλαστικό σακουλάκι αποθήκευσης και τοποθετήστε το κρεμμύδι.
15. Αν πάλι, θέλετε να σταματήσετε τη διαδικασία βρασμού, ρίξτε μία κουταλιά της σούπας βούτυρο στην κατσαρόλα.
16. Βέβαια, στην περίπτωση που οι πίτες και τα κέικ σας…αντιστέκονται, αλείψτε το μαχαίρι κοπής με λίγο βούτυρο και ίστε πανέτοιμοι να κόψετε και να απολαύσετε τα αγαπημένα σας επιδόρπια.
 perierga.gr
http://www.trelokouneli.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου