Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2013

Κέικ πορτοκαλιού

Κέικ πορτοκαλιού

Κέικ πορτοκαλιού
Γρήγορη και νόστιμη συνταγή για ζουμερό κέικ πορτοκαλιού.

Υλικά:

500 Γραμ. Φαρίνα

2 Κούπες Ζάχαρη

4 Αυγά

1 Κούπα Βούτυρο

1 Κούπα χυμό πορτοκαλιού

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

ΣΙΡΟΠΙ:

1 Κούπα Ζάχαρη

1 Κούπα νερό

1 κ. σ. Χυμό Λεμονιού

Φλούδες πορτοκαλιού

Εκτέλεση:

Χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει.

Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και τον χυμό εναλλάξ με το αλεύρι και το ξύσμα.

Το βάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα και το ψήνουμε στους 170 βαθμούς C για περίπου 60 λεπτά.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και το περιχύνουμε με ζεστό σιρόπι το οποίο το βράζουμε για 7 λεπτά.

ΠΗΓΗ  http://www.briefingnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου